Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Οι τέσσερις θηλιές που "πνίγουν" το τριφύλλι


Οι τέσσερις θηλιές που "πνίγουν" το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ολοκλήρωσε κανονικά την μεταγραφή του Οικονόμου, ωστόσο δεν έχει αποφευχθεί οριστικά το μπλόκο της UEFA όσον αφορά τις μεταγραφές.
Πάντως για να μην υπάρξουν κυρώσεις θα πρέπει να επιλυθούν οι τέσσερις καταγγελίες που εκκρεμούν εις βάρος του συλλόγου και που έχουν γίνει απευθείας στα πειθαρχικά όργανα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις: Ιβάν Ιβανόφ (110.000 €), Κρις Σαμπά (κατάπτωση διακανονισμού για 100.000 €), Κιέβο Βερόνα (οφειλή 210.000 € απ’ τον δανεισμό του Εμποκού) και Αμβούργο (αξίωση 350.000 € ως "μερίδιο" της μεταγραφής του Μπεργκ στην Αλ Αΐν και 50.000 € για τη μεταγραφή του Σουηδού στο "τριφύλλι" το 2013).
Οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν εκδικαστεί ήδη απ' τα αρμόδια όργανα της FIFA, με τις τελεσίδικες αποφάσεις να αναμένονται εντός του Γενάρη και να επισύρουν (πέρα απ' την καταβολή των χρημάτων) μέχρι και την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, απ' την ημέρα που θα εκδοθούν αυτές, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν έχουν λυθεί μέχρι τα μέσα Γενάρη...θα προκύψει μπλόκο μεταγραφών.