Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο Τάκης Λουκανίδης σε ηλικία 81 ετών


Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου μεγαλουργώντας με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Λουκανίδης '

Φτωχότερο από σήμερα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης. του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας. 

Το ξεκίνημα

Ο Τάκης έπαιζε μπάλα στο ορφανοτροφείο της Δράμας και στη Γεωπονική μπήκε στην ομάδα της Σχολής ωςτερματοφύλακας αρχικά και έπειτα ως μέσος, αμυντικός, επιθετικός... Σε όποια θέση είχε ανάγκη η ομάδα, μπορούσε να αγωνιστεί.
Υπέγραψε το πρώτο του δελτίο το 1953 στην ΑΕΚ Κομοτηνής. Τον πρότεινε ένας καθηγητής του, που ήταν στο συμβούλιο της ομάδας. Όμως, επειδή δεν σκόπευε να μείνει μόνιμα στην Κομοτηνή, έκανε συμφωνία μόλις τελειώσει τη σχολή να του επιτρέψουν να πάρει μεταγραφή στη Δόξα Δράμας. Δεν τήρησαν το λόγο τους και η μεταγραφή έγινε με επεισοδιακό τρόπο, χάρη στην επιμονή και στην ευστροφία της μητέρας του.

Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τη φανέλα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα ενώ με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε 142 αγώνες και πέτυχε 59 γκολ.

Με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (το 1962, το 1964 και το 1965) καθώς και ενός κυπέλλου (1967).

Αγωνίστηκε επίσης στον Άρη όπου κατέκτησε το Κύπελλο το 1970. Επίσης ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα, μετρώντας 23 συμμετοχές.

Δομάζος για Λουκανίδη: «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε»
Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου τού Τάκη Λουκανίδη, από τους πρώτους που έσπευσαν να συλλυπηθούν ήταν ο Μίμης Δομάζος συμπαίκτης του στον μεγάλο Παναθηναϊκό τη δεκαετία του 1960.

«Λόγια δεν υπάρχουν σε τέτοιες στιγμές. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «στρατηγός».
Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αναλυτικά το μήνυμα των «κιτρινόμαυρων»: «Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, ενός από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της ομάδας συμπαρίστανται στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.»