Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Πολυβόλο στο β' ο ΠΑΟΚ, γάζωσε 5-0 τον Λεβαδειακό



ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Ιδανική αρχή στο 2018 έκανε ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας επιβλητική νίκη επί του Λ
εβαδειακού με 5-0 και διατηρώντας το αήττητο στην Τούμπα.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε από νωρίς προβάδισμα με τον Πέλκα να σερβίρει και τον Μάτος να εκτελεί, χρειάστηκε, όμως, να φτάσει στο δεύτερο μέρος για να πατήσει γκάζι, σημειώνοντας τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά  (βοηθούμενος, βέβαια και από την κάκιστη αμυντική αντίδραση του Λεβαδειακού σ΄αυτό το διάστημα), ενώ ο Πρίγιοβιτς στο 89’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε κράτημα του Αντιλέχου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.   
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης τα δύο γκολ του Κάμπος, η αναρρίχηση του Πρίγιοβιτς στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος (με δύο ακόμη γκολ στην Τούμπα έφτασε τα 8 γκολ και ξεπέρασε Ανσαριφάρντ και Κόντε) και οι δύο ασίστ του Πέλκα.
Ο Λεβαδειακός έχει να λέει μόνο για την μεγάλη φάση του Γιακουμάκη στο 41' όταν το σκορ ήταν στο 1-0 και ο επιθετικός της ομάδας της Βοιωτίας σούταρε άουτ και σε κενή εστία.
Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Λεβαδειακού στο 18ο λεπτό με γκολ του Λέο Μάτος που άνοιξε το σκορ. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Βραζιλιάνος που είχε προωθηθεί με ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι (όπως συνηθίζει άλλωστε), πλάσαρε άψογα στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Επασί.
Στο 22΄ ο Πέλκας βρήκε και πάλι τον Μάτος στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, όμως αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να εκτελέσει με τη φάση να περνά ανεκμετάλλευτη για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε νέα καλή στιγμή στο 35΄, όταν ο Λημνιός από τα δεξιά γύρισε προς τον Πρίγιοβιτς που από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, αλλά ο Επασί έδιωξε αρχικά και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, πριν προλάβει να μπει στη φάση ο Κάμπος.
Στο 41΄ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του φάση στο ματς, που ήταν και μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Νιασέ να πασάρει στον Γιουσούφ στην περιοχή και αυτός να γυρίζει παράλληλα για τον επερχόμενο Γιακουμάκη στα δεξιά, που ολομόναχος σούταρε άστοχα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο β΄ ημίχρονο προσπαθώντας να "καθαρίσει" το ματς με δεύτερο γκολ. Κάτι που κατάφερε να πετύχει γρήγορα. Αρχικά απείλησε στο 47΄ με κάθετη πάσα του Κάμπος και σουτ του Λημνιού μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Επασί. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 48΄, ο Δικέφαλος έφτασε σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Κάμπος. Ο Ανγκολέζος κέρδισε την κόντρα από Λεονάρντο και Αντιλέου και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Οι "ασπρόμαυροι", όμως, δεν σταμάτησαν εκεί και δεν κατέβασαν στροφές. Στο 57΄ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Επασί σε σουτ του Λημνιού και πήρε από κοντά το ριμπάουντ και σκόραρε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το 4-0. Μετά από ωραία ψιλοκρεμαστή πάσα του Πέλκα (δεύτερη ασίστ) ο Ανγκολέζος έφυγε από κανονική θέση και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Επασί πετυχαίνοντας ένα θεαματικό γκολ. 
Το ματς είχε και μία ξεχωριστή στιγμή. Στο 67ο λεπτό έγινε αλλαγή του επόπτη στην Τούμπα. Ο Φωτόπουλος τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης Κιοτζένη να τον αντικαθιστά. Το ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν πως την ώρα που έγινε η αλλαγή οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ... αποθέωσαν τους δύο διαιτητές. 
Στο 71΄ ο Μαουρίσιο βρέθηκε εκτός περιοχής επιχείρησε ένα σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Επασί.
Στο 88΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Αντιλέχου στον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή, μακριά από την μπάλα. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 89ο λεπτό.  
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσαμπούρης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκειμένου να χάσει μόνο το ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46΄ Τσίμιροτ), Κάμπος, Πέλκας (77΄ Κουλούρης), Λημνιός (64΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φρανσίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58΄ Μπελγκαζουανί), Νιάς (64΄ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.