Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη




ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος είχαν καλά και άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι, βρήκαν από ένα γκολ μέσα από στημένες φάσεις και το τελικό 1-1 στη Ριζούπολη
μοιάζει ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Καλύτερος στο πρώτο μέρος ο Απόλλων, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ στο δεύτερο έκατσε αρκετά πίσω και και με άμυνα μπετόν-αρμέ εγκλώβισε τον αντίπαλό του. Ακόμα και έτσι, βέβαια, ήταν αυτός, που και στο δεύτερο 45λεπτο έφτασε πιο κοντά στο γκολ, αλλά ο Κότνικ επενέβη καθοριστικά σε 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε.
Κακή εμφάνιση από τους κυανέρυθρους, είχαν τα επιθετικά ατού τους (Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς) σε άσχημο βράδυ, δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και ουσιαστικά έφτιαξαν φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού...

Στους 26 βαθμούς ανέβηκε ο Πανιώνιος που είναι πέμπτος, στους 13 ο Απόλλων, ο οποίος είναι στο +2 από Κέρκυρα και στο -2 από Παναιτωλικό, αν και έχουν ματς λιγότερο.
Ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μόλις στο 3' ο Κόρμπος βγήκε φάτσα με τον Τσόβιτς, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων στο τετ-α-τετ.
Στο 14' ήρθε η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" στα αντίπαλα καρέ, με τον Κότνικ να απομακρύνει το δυνατό σουτ του Κονέ εκτός περιοχής.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" την μεσοεπιθετική τριάδα του Πανιωνίου και ανέβασαν την πίεση τους στη μεσαία γραμμή. Σε ένα γενικά ισορροπημένο πρώτο μέρος, ήταν το γκολ του Μπαρτολίνι στο 38' που χώριζε τις δύο ομάδες. Ο Κούρος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, Γκιοατά και Κότνικ αδράνησαν, ο Αργεντίνος στόπερ του Απόλλωνα δεν έχασε την ευκαιρία και με εξ επαφής κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο "Γεώργιος Καμάρας".
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Γεσίλ αντί του Λάμπρου, με τον Γερμανό να πηγαίνει στο πλευρό του Ντουρμισάι και ο Πανιώνιος σε σύστημα 4-4-2.
Ο Παράσχος ακολούθησε, βάζοντας τρίτο στόπερ τον Κούρο στο πλευρό των Κύργια - Μπαρτολίνι και δίνοντας τις πλευρές στους Στάθη (δεξιά) και Ναδάλες (αριστερά).
Το παιχνίδι είχε πολλή τακτική, δύναμη, ένταση και κάρτες αλλά όχι φάσεις. Από το 64' με διπλή αλλαγή (Παπαγεωργίου και Σαββίδης στο ματς) ο Γρηγορίου άλλαξε διάταξη αλλά όχι σύστημα. Το 4-4-2 διατηρήθηκε αλλά πλέον σε ρόμβο.
Στο 72' ο Κότνικ κράτησε τον Παιώνιο στο ματς σε προσπάθεια του Κονέ εκτός περιοχής και έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Κόρμπος εκτέλεσε με πάσα στον Μασούρα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου έπιασε φοβερό σε δύναμη και φάλτσα σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τσόβιτς, χτύπησε στην πλάτη του γκολκίπερ των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 78'.
Στις καθυστερήσεις ο Κότνικ νίκησε για τρίτη φορά στο ματς τον Κονέ, ο Παπαγεωργίου αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο "Γεώργιος Καμάρας", με τις ομάδες να συνεχίζουν βάζοντας από ένα βαθμό στο ενεργητικό τους.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (80' Ντεβέσα), Ναδάλες, Αλμπάνης, Καστιγιέχος (84' Σιατραβάνης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς (64' Παπαγεωργίου), Κόρμπος, Σιώπης (64' Σαββίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου (46' Γεσίλ), Ντουρμισάι