Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Έλαμψε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο ανήμερα των Φώτων 0 SHARES FacebookWhatsAppFacebook MessengerTwitter





αεκ
Έλαμψε ανήμερα των Φώτων η ΑΕΚ! Με κορυφαίο παίκτη και σκόρερ του πρώτου γκολ τον Μπακασέτα και τους Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο, Λόπες να βάζουν το λιθαράκι τους (γκολ), πέτυχε ξανά τέσσερα γκολ στο Αγρίνιο, μετά από την τεσσάρα του κυπέλλου και πήρε σπουδαίο
διπλό απέναντι στον Παναιτωλικό (1-4). Έτσι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ και περιμένει... γκέλα του Ολυμπιακού αύριο στη Λάρισα.
Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 3' και ήταν για την ΑΕΚ, με τον Αραούχο να δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή και τον Κυριακίδη να μπλοκάρει. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η Ένωση βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τα 30 μέτρα και με έναν κεραυνό νίκησε τον Κυριακίδη για το 0-1. Μάλιστα, στο 12' ο διεθνής άσος της ΑΕΚ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Κυριακίδης βρήκε λίγο τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι.
Στο 18' ο Μπακασέτας δοκίμασε ξανά το πόδι του με μακρινό σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε κάθετα τον Αραούχο στην περιοχή, ο Κυριακίδης τον πρόλαβε στο τετ α τετ, ενώ το πλασέ που έκανε σε δεύτερο χρόνο ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε έξω.
Στο 33' ο Μάρκος Πάουλο δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω και τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μύγα, ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που καταλογίστηκε και έκανε το 0-2.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 41' είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι έπειτα από ένα σουτ του Ρόσα, ενώ στο 44' ο Μοράρ έπιασε μια κεφαλιά που ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εξαιρετική επέμβαση. Όμως, εκεί που έδειχνε να... ξυπνά και να πιέζει για να επιστρέψει στο ματς, η Ένωση πέτυχε και τρίτο γκολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, με τον Μπακασέτα να κάνει νέα εξαιρετική ενέργεια, να σπάει τη μπάλα στον Αραούχο και τον Αργεντινό με εξαιρετικό πλασέ να κάνει το 0-3.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 49' ο Μοράρ βγήκε τετ α τετ, ο Τσιντώτας έπεσε σωστά στα πόδια του και έδιωξε, η μπάλα πήγε στον Μύγα που έκανε νέο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε και πάλι «όχι». Δύο λεπτά αργότερα ο Μοράρ βγήκε και πάλι απέναντι από τον Τσιντώτα, όμως ο γκολκίπερ της Ένωσης πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική απόκρουση.
Η πρώτη τελική της Ένωσης στην επανάληψη ήταν στο 55', όταν ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε. Όμως, έξι λεπτά αργότερα οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν το τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Λόπες. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ο Πορτογάλος έκανε ένα εξαιρετικό μακρινό διαγώνιο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 0-4.
Στο 65' ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ με μια πολύ περίεργη φάση, όταν ο Τσιντώτας άργησε να διώξει, ο Μοράρ πρόλαβε να του βάλει την προβολή και από την κόντρα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ από την άσπρη βούλα. Ο Μάζουρεκ κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κονέ, ο Μοράρ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-4.
Στο 72' η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει κι άλλο γκολ, όταν ο Μπακάκης έκανε σέντρα, ο Λιβάγια έπιασε καλή κεφαλιά, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 80' ο Λαμπρόπουλος έπιασε μια κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 
Παναιτωλικός (Μάκη Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Μύγας (69' Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60' Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Χόρχε Ντίας, Μοράρ, Φάρλεϊ Ρόσα (46' Κλέσιο).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Μπακασέτας (51' λ.τ. Μασούντ), Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60' Λόπες), Αραούχο (71' Γιακουμάκης)