Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Αβέβαιη η ανάδειξη πρωταθλητή της Super League μέσω play-off»



«Αβέβαιη η ανάδειξη πρωταθλητή της Super League μέσω play-off»
Αρκετά πιθανό είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τη Super League να πάρει… πίσω όσα είχε ψηφίσει τον περασμένο Μάρτιο περί ανάδειξης πρωταθλητή μέσω play-off, σε μια κίνηση για την αναβάθμιση του προϊόντος. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, παρά το γεγονός ότι ο συνεταιρισμός έχει ψηφίσει από τον Μάρτιο για τη συμμετοχή έξι ομάδων στα play-off, μέσω των οποίων θα κρινόταν και ο πρωταθλητής, αλλά και για τη μείωση των ομάδων σε 14 από το 2018-19, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί. 

Μάλιστα την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ και η ΓΣ της Super League, τα μέλη του συνεταιρισμού θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιο σενάριο θα ακολουθήσουν για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Το πρώτο προβλέπει συμμετοχή των ομάδων 1-6 στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης, το δεύτερο για συμμετοχή των ομάδων 1-4 και το τρίτο προβλέπει στο να μην αλλάξει το παραμικρό και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με την υπάρχουσα μορφή. 

Μεγάλο ρόλο στο τι τελικά θα αποφασιστεί θα παίξει η στάση των 12 (όλων των υπόλοιπων ομάδων δηλαδή πλην των 4) που έχουν ζητήσει ανακατανομή των εσόδων. Εφόσον, δεν περάσει το δικό τους, τότε δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή.
Να τονιστεί ότι για να εγκριθεί το αίτημά τους, απαιτείται πλειοψηφία 3/4, δηλαδή από τις 16 ομάδες, να ψηφίσουν «ναι» οι 12.