Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γράφει ο Γιάννης Λάμπρου επαγγελματίας δημοσιογράφος για τον Δημήτρη Μπίτζιο.

Ο τρυφερός και ευαίσθητος σαματατζής Μπίτζιος...!



Κάθε φορά που γράφω ένα καλό λόγο τον Δημήτρη Μπίτζιο δέχομαι επιθέσεις απο φίλους με το αιτιολογικό ότι του φουσκώνω τα μυαλά...!
Δεν χρειάζομαι όμως εγώ για να συμβεί αυτό.! 
Τον γνώρισα το 2014, όταν ήρθε ένα βράδυ στο εκλογικό κέντρο του Αλέκου και με άξεστο είναι αλήθεια τρόπο, πλάκωσε στα μπινελίκια όσους βρίσκονταν εκεί, προκαλώντας τρόμο..!
Ρώτησα ποιός είναι και μου είπαν ο...."Φρίμης"...!
Τι εστί Φρίμης ξαναρώτησα και μου είπαν...ότι βλέπεις...!
Ο πρόεδρος του Χιλιομοδίου, δεν γνώριζε τι θα πεί καλοί τρόποι και δεν είχε ιδέα απο Savoir Vivre!
Είναι ότι ακριβώς βλέπεις.
Μέσα σε 3 χρόνια άλλαξαν πολλά και άλλαξε και ο ίδιος, χωρίς να χάσει όμως την αυθεντικότητα του και χωρίς να βάλει πολύ νερό στο κρασί του.
Στο Χιλιομόδι έχει αποδειχθεί λίρα εκατό.
Και αν το 2014 τον ψήφισαν οι νέοι και οι χαβαλετζήδες σήμερα έχει κάνει όλο το χωριό να υποκλίνεται στις ικανότητες του, στον αγώνα που κάνει να λύσει μεγάλα προβλήματα αλλά κύρια στις ευαισθησίες του.
Ο σαματατζής Μπίτζιος είναι ένα πολύ τρυφερό παιδί, που έχει ένα και μοναδικό πρόσωπο.
Δεν λειτουργεί υπόγεια, δεν είναι κομπλεξικός, δεν είναι διπρόσωπος και δεν μπορεί να βιώσει τον πόνο.Τον φοβάται τον πόνο.
Μπορεί ακόμα να μην έχει βελτιώσει πολύ την φρασεολογία του αλλά απο τότε που ήρθε σαν αγρίμι στην Κόρινθο, όλα έχουν αλλάξει.
Είναι άλλος άνθρωπος.
Το γεγονός ότι είναι ντόμπρος αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο στους κύκλους της Κορίνθου, που θορυβήθηκαν απο την αθυροστομία του.
Σε μία πόλη που περισσεύει η υποκρισία και κυριαρχούν οι ψεύτικοι τύποι ο Φρίμης ήταν απειλή.
Και είναι απειλή.
Οσοι κατάφεραν να διακρίνουν τις ικανότητες του και την αυθεντικότητα του, αντιλαμβάνονται ότι άνοιξε μόνος του τις πόρτες της Κορίνθου και στο μέλλον θα έχει ρόλους.
Το κείμενο αυτό γράφετε με αφορμή την αγωνία του αλλά και το πως ξεσήκωσε σήμερα τον τόπο για να βρεθεί στο Χιλιομόδι ο ηλικιωμένος που είχε χαθεί.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. 
Είναι αυτές οι ευαισθησίες που έγραφα και πιο πάνω.
 Και στα 3 χρόνια που είναι πρόεδρος στο Χιλιομόδι έχει δείξει πολλές φορές αυτή την ευαισθησία σε συντοπίτες του που έχουν σοβαρά προβλήματα.
Kαι έχει βοηθήσει  κόσμο και το ξέρουν καλά πολλά άνεργα παιδιά της περιοχής που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Ετσι είναι ο Δημήτρης Μπίτζιος.
Βοηθά απο το υστέρημα του.
Ολοι οι παραπάνω λόγοι είναι αυτοί και άλλοι ακόμα που είναι φίλος μου αν και με ζαλίζει πολλές φορές με την ενασχόληση του με όλα.
Ο τύπος λοιπόν που πριν 3 χρόνια κατέπλευσε ως Φρίμης στην Κόρινθο σήμερα με το σπαθί του κέρδισε το ονοματεπώνυμο του και έχει λόγο στα πράγματα, χωρίς υστεροβουλίες για αυτό και κάνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Αν τον πειράξεις άδικα και πάλι θα γίνεται Φρίμης αλλά αυτό το ξέρουν πλέον όλοι.
Πρέπει να το ξέρουν,ιδιαίτερα οι υποκριτές.

Γ.Λ.
Ιούλιος 2017


Street Life 
 Υ.Γ. Επειδή κάποιοι "καθωσπρέπει", πάλι θα ενοχληθούν θα πάρουν απάντηση απο τους ίδιους τους 

Χιλιομοδιώτες που τον ξέρουν...!!!

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Γιάννη μου εγώ νομίζω ότι ανήκω όχι στους δήθεν καθώς πρέπει αλλά σ αυτούς που προσπαθώ να είμαι σωστός και να υπηρετώ την αλήθεια. Και όταν κάνω λάθος ζητώ  συγνώμη. 
Στην Γενική Συνέλευση της ένωσης που έγινε το 2013 ήμουνα στο βήμα και μιλούσα για τον οικονομικό απολογισμό της ένωσης που ήταν παράνομος γιατί ενώ δεν υπήρχε η υπογραφή ενός μέλους της επιτροπής είχαν βάλει το όνομα του. Και ενώ είχα κερδίσει τους εκεί ευρισκομένους από την είσοδο του εργατικού κέντρου ακούω μια φωνή  " ...Νικηφόρε έλα να μου τον κουνήσεις " και εννοούσε το πέος του Βέβαια γελοιοποίησε την ομιλία μου και εμένα. 
Μπορώ να ανεχθώ αυτό που γράφεις; Ότι είναι "

Ο τρυφερός και ευαίσθητος σαματατζής Μπίτζιος...!

Περιμένω απάντηση γιατί δεν ανήκω στους δήθεν καθωσπρέπει