Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Φουλ τακτική στην προπόνηση του Παναθηναϊκού

παο
Η Δευτέρα εμπεριείχε ξανά διπλή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό και το πρωί στο προπονητικό του Τέχελεν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφοσιώθηκε πάνω στο
τακτικό κομμάτι, εστιάζοντας στους τρόπους ανάπτυξης, που φάνηκε ότι η ομάδα είχε θέμα στον αγώνα με την Ολεξάντρια.
Έτσι ξεκίνησε χωρίζοντας τους παίκτες σε δύο γκρουπ (δημιουργικούς και αμυντικούς), όπου δούλεψαν πάνω στους επιθετικούς αυτοματισμούς και στην συνέχεια σε ολόκληρο το γήπεδο δούλεψαν την τακτική.
Αυτοί που διάλεξαν τις ομάδες ήταν ο Ζέκα και ο Κουρμπέλης.
Οι πράσινοι με αρχηγό τον Ζέκα ήταν οι: Χουλτ, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Βέμερ, Ζέκα, Ρέις, Λουντ, Μπουζούλης, Άλτμαν, Ρινάλντι. Οι άσπροι με αρχηγό τον Κουρμπέλη ήταν οι: Κουλιμπαλί, Τελάντερ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Δώνης, Κουρμπέλης, Στάϊκος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας, Μολίνς.
Οι ομάδες έκαναν μόνο επίθεση και καμία από τις δύο ομάδες δεν αμυνόταν, καθώς στόχος της άσκησης ήταν να γίνει σωστά η ανάπτυξη. Μάλιστα η αμυντική γραμμή ήταν 35 μέτρα μακριά από την εστία. Στην ομάδα που έκανε επίθεση αρχικά ξεκινούσε με 3 παίκτες στην αρχή της(δύο στόπερ και ένας αμυντικός μέσος) ενώ στην συνέχεια οι αμυντικοί μέσοι έβγαιναν είτε αριστερά είτε δεξιά για να πάρουν μπάλα.
Αντικείμενο της επιθετικής τακτικής ήταν οι σωστοί συνδυασμοί(με διάφορες παραλλαγές) και η αλλαγή πλευράς για την τελική φάση της επίθεσης. Αν η πρώτη πάσα ήταν στο δεξί μπακ, η φάση έπρεπε να ολοκληρωθεί με σέντρα από τα αριστερά και το ανάποδο.
Ο Ουζουνίδης μάλιστα αρκετές φορές ζητούσε άμεση και σωστή εναλλαγή προς την... αδύναμη πλευρά. Στην συνέχεια με τρεις επαφές μάξιμουμ η μπάλα έπρεπε να καταλήξει στο πλεκτό.
«Να αλλάζει σωστά η μπάλα πλευρά. Αυτό με ενδιαφέρει» έλεγε συχνά στους παίκτες του ενώ ζητούσε όλοι οι παίκτες της επιτιθέμενης ομάδας να ανεβαίνουν, ώστε σε περίπτωση απώλειας της κατοχής, οι γραμμές να είναι κοντά.
«Αν είναι εδώ να κάθονται τέσσερις και πέντε εκεί; Τι είναι αυτά; Άντε να μην πω τώρα. Όλοι μαζί κάνουμε επίθεση» φώναξε σε κάποια στιγμή. Οδηγίες συνέχεια έδινε και ο Κόλα. Σε μια διαγώνια μεγάλη μπαλιά, είπε στον Δώνη «Χρήστο δεν θέλουμε αυτό. Το εύκολο θέλω. Καλές πάσες και συρτές».