Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη συντηρεί η κυβέρνηση



Ενδεικτικές οι επικριτικές δηλώσεις Τσίπρα, Κοντονή, Τζανακόπουλου
Ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη συντηρεί η κυβέρνηση
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Ανοικτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη συντηρεί η κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Ο
κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε «σε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και σε μια αντιμετώπιση από την πλευρά της Δικαιοσύνης που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες».



Παράλληλα ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόρριψη από οτ Εφετείο Αθηνών του αιτήματος της Ηριάννας για αποφυλάκιση.

«Αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη. Και τούτο διότι, πρώτον η στάση της αιτούσας, αυτής της κοπέλας η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθόλο το χρόνο της υποδικίας της, ήταν απολύτως υποδειγματική, αφού τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα, τα οποία της είχαν επιβληθεί.

Δεύτερον, η ίδια σεβόμενη το δικαιικό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων οι οποίοι εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως την άρση απαγόρευσης της δυνατότητας που είχε να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Και το τρίτον, είναι ότι οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους. Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τέτοιο ευεργέτημα δεν μπόρεσε να πάρει ούτε από το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση ούτε από το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε σήμερα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τζανακόπουλος για Ηριάννα: Η απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της Δικαιοσύνης

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας.

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο 'μαύρο βιβλίο' της ελληνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Στα θέματα οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι» και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως η η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών.

«Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.