Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

: Πέρασε στα πέναλτι από την κόλαση της Πόλης η Λιόν!



Λιόν
Η Λιόν μπορεί να έχασε στην κανονική διάρκεια με 2-1 από τη Μπεσίκτας στην
Κωνσταντινούπολη, αλλά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά επικρατώντας με 7-6 στα πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση να ψάξουν το γκολ αλλά στα πρώτα δέκα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μετά από ωραία ενέργεια του Λακαζέτ που έδωσε για τον Τολίσο που είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στη συνέχεια το ματς πήγε πολύ στη δύναμη και εκεί που όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για τη Λιόν ήρθε η αντίδραση της Μπεσίκτας. Mετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ η μπάλα πήγε στον Οζικάπ που την γύρισε για τον Ταλίσκα και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα.
Παρά το γκολ, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το παιχνίδι και το πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο στη φάση του 34ου λεπτού. Ο Λακαζέτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας παράλληλα και σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γάλλος φορ είχε νέα καλή στιγμή όταν έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού κάθετου δοκαριού.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Αντριάνο έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Ταλίσκα με ωραία κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στον έξτρα χρόνο με τις δυο ομάδες να δείχνουν να θέλουν να αποφύγουν την διαδικασία των πέναλτι. Η καλύτερη στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν μετά από σέντρα ο Ντιαγκμπί με ωραία κεφαλιά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το πάθος δεν έλειψε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και η πρόκριση θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι δυο ομάδες ήταν εύστοχες μέχρι το 6-6.  Τότε ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες άστοχες εκτελέσεις και από τις δυο ομάδες μέχρι οι Γάλλοι να κάνουν το 7-6 παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.