Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Διόρισαν και τιμωρημένους για ντόπινγκ στο Δημόσιο


Διόρισαν και τιμωρημένους για ντόπινγκ στο Δημόσιο
Τουλάχιστον τέσσερις αθλητές που είχαν πιαστεί ντοπαρισμένοι βρίσκονται μέσα στους 156 διορισμούς στις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Με απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη 156 αθλητές, διορίζονται στο Δημόσιο έχοντας κατοχυρώσει βάσει νόμου διορισμό από το 2008.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, μεταξύ αυτών των αθλητών υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις που έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο λόγος για τον Βασίλη Δεμέτη (κολύμβηση), που διορίζεται στη γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Μάρθα Μάτσα (κολύμβηση), που διορίζεται στον οικονομικό τομέα του ίδιου υπουργείου, την Μαρία Πυπιλιαρίδου (άρση βαρών), που διορίζεται στη γραμματεία του ΓΕΣ και τον Αρθούρο Ακριτίδη (άρση βαρών), που διορίζεται ως φύλακας σε σχολείο της Καβάλας.
Πάντως, από τους 156 αθλητές είναι πολύ πιθανό ορισμένοι να μην αποδεχθούν το διορισμό τους, καθώς συνεχίζουν την καριέρα τους σε υψηλό επίπεδο τη στιγμή. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκοπεύει τους επόμενους μήνες, μέσω ειδικού νομοσχεδίου, να αποσαφηνίσει πως τα προνόμια θα αφορούν αποκλειστικά ερασιτέχνες αθλητές ολυμπιακών αθλημάτων και όχι επαγγελματίες