Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο «κασκαντέρ» Χιμένεθ και οι μεταγραφές που φέρνει


Ο «κασκαντέρ» Χιμένεθ και οι μεταγραφές που φέρνει
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι σε επαφή με τον Μανόλο Χιμένεθ τα τελευταία 24ωρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχουν συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, με την Ενωση να διατηρεί οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη σεζόν αν κριθεί πως τελικά ο Ισπανός τεχνικός είναι ο κατάλληλος για να την οδηγήσει και του χρόνου.
Ο 52χρονος Σεβιγιάνος που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ για περίπου έναν χρόνο από το φθινόπωρο του 2010 ώς το φθινόπωρο του 2011 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κρίθηκε κατάλληλος γι' αυτή την περίοδο, λόγω του ότι ξέρει το κλίμα της ομάδας, ενώ διαπιστώθηκε από τις συζητήσεις πως την παρακολουθεί κιόλας.
Αλλωστε είχε προταθεί και τον Οκτώβριο ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Κετσπάγια.
Ο Δ. Μελισσανίδης φαίνεται πως δεν ήθελε να φέρει Ελληνα για τον πάγκο ως υπηρεσιακό. Από ξένους, ο Χιμένεθ φαίνεται όντως ο μόνος που θα μπορούσε να έρθει άμεσα, έχοντας δώσει δείγμα γραφής από το πρόσφατο παρελθόν και χωρίς να χρειάζεται διάστημα προσαρμογής.
Εχει να δουλέψει περίπου ενάμιση χρόνο και τελευταία φορά προπονούσε στο Κατάρ, ενώ μετά την ΑΕΚ είχε πάει και στη Σαραγόσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, του έχουν σταλεί εισιτήρια για να είναι σήμερα στην Αθήνα και φαίνεται πως έχουν μιλήσει ήδη και για το οικονομικό.
Με τα έως τώρα δεδομένα και ειδικά μετά τη νέα αγωνιστική τραγωδία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, όλα δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την εξέλιξη και ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι ο προπονητής-κομάντο που θα επιχειρήσει να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται μετά τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει φέτος στην ΑΕΚ.
Θα φέρει μαζί του έναν γυμναστή και έναν βοηθό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή ο μοναδικός γυμναστής που έχει η ΑΕΚ είναι από το τιμ του Μοράις και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί ο Βούλγαρης, που ακολούθησε τον Πογέτ στην Κίνα.
Αντίθετα, του ζητήθηκε να μην υπολογίζει στο τιμ τον Αλέξανδρο Κολλιάδη, τον μεταφραστή που είχε στην πρώτη του θητεία και στη συνέχεια τον πήρε μαζί του και στο Κατάρ.
Στο μεταξύ, η έλευση νέου προπονητή, του Μανόλο Χιμένεθ εν προκειμένω, θα διαφοροποιήσει εν μέρει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Μέχρι πρότινος η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να ενισχυθεί στη θέση του φορ και του αριστερού μπακ, ενώ υπό προϋποθέσεις (και όχι σε άμεση προτεραιότητα) θα αποκτούσε και αμυντικό χαφ και εξτρέμ.
Ο Ισπανός προπονητής μπορεί να έχει άλλες επιθυμίες, βάσει του ρόστερ για το οποίο ήδη έχει μία πρώτη εικόνα. Ολα αυτά όμως θα συζητηθούν διεξοδικά μόλις ολοκληρωθούν τα τυπικά της πρόσληψης του προπονητή. Θα τεθούν όλα επί τάπητος και θα ξεκαθαρίσει τελικά σε ποιες θέσεις θα γίνουν προσθήκες και με ποιες περιπτώσεις από αυτές που ήδη έχουν γίνει προεργασία θα ασχοληθεί η ΑΕΚ. Τα χρονικά περιθώρια πάντως έχουν στενέψει...
Η υπόθεση του Περέιρα Ντίας μοιάζει με φάρσα, αλλά η ΑΕΚ δεν αποσύρει το ενδιαφέρον της, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει στο Μεξικό ή οπουδήποτε αλλού. Ο Αργεντινός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Ενωση, μιλώντας παράλληλα με κάθε ενδιαφερόμενο μνηστήρα, με τον ατζέντη του να λέει ότι είναι ελεύθερος από την Τζοχόρ, αλλά ούτε και αυτό να ισχύει.
Μπορεί να μείνει αν χαρίσει τα οφειλόμενα ή λάβει μία μικρή αποζημίωση, κάτι που δεν είναι διατεθειμένος να πράξει έως τώρα. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ακόμα ελπίδες, παρά την παρωδία όλων αυτών των ημερών με το "παίρνει το χαρτί της ελευθερίας και έρχεται". Θεωρούν πως μπορεί τελικά να πέσει στην αγκαλιά της, τουλάχιστον όσο η ΑΕΚ δεν έχει βρει άλλον εκλεκτό για την επίθεση και ο παίκτης δεν βρει την ιδανική επιλογή, όπως την έχει στο μυαλό του.