Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Νικολαΐδης: «Ο Μοράις δεν ήταν προπονητής, ο Χιμένεθ τουλάχιστον είναι»

demis
Σαφή θέση υπέρ της πρόσληψης του Μανόλο Χιμένεθ στη θέση του Ζοζέ Μοράις πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, μέσω της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6.
Το σχόλιο του 43χρονου πρώην διεθνούς επιθετικού για τον θέμα του Ανδαλουσιανού τεχνικού:
Για όταν έδιωξε τον Φερέρ και την επιλογή του Χιμένεθ για αντι-Μοράις: «Δεν πήρα προπονητή από έξω εγώ. Πήρα άνθρωπο μέσα από την ομάδα, τον Νίκο Κωστένογλου. Έπρεπε να έρθει κάποιος για να βγει η χρονιά και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοια εποχή προπονητή για δύο-τρία χρόνια. Χειρότερα δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει. Από Έλληνα, πιστεύω πως είναι καλύτερη επιλογή ο Χιμένεθ. Είναι προπονητής. Είτε καλός, είτε κακός».
Για την απραξία του Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ δεν του είπε ''πάρε την ομάδα για τρία χρόνια''. Του είπε ''πάρε την ομάδα για τρεις μήνες''. Μιλάμε για ένα μπάλωμα. Ας κοιτάξουμε να δούμε ποιος θα μπορούσε να ήταν η εναλλακτική. Προτιμώ κάτι τέτοιο και το καλοκαίρι να γίνει μια άλλη επιλογή».
Για το πώς επικοινώνησε η ΑΕΚ το θέμα: «Δεν μπορώ να ακούω ότι ο Χιμένεθ είναι καλός επειδή κέρδισε ένα-δύο ντέρμπι. Για την ΑΕΚ είναι αυτονόητο αυτό. Η ΑΕΚ τα κερδίζει αυτά τα ματς. Δεν μπορούμε να μιλάμε αποκλειστικά για τον προπονητή. Μιλάμε για την ομάδα μου και αυτό το λέω για τον ''Χ'' Χιμένεθ. Το ''από μόνος του κέρδισε τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό'' δεν το βάζεις στα υπέρ ενός προπονητή. Είμαστε ΑΕΚ και εννοείται πως η ομάδα τα κερδίζει αυτά τα ματς».
Για τις καλές σχέσεις του Χιμένεθ με τους παίκτες στην πρώτη του θητεία: «Ήταν οι εποχές που δεν έβλεπα ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε έναν προπονητή που δεν ήταν προπονητής και τώρα πήρε τουλάχιστον έναν που δηλώνει στην φορολογική του δήλωση προπονητής».