Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ελλάδα Βέλου -- Κόρινθος 06 Νεοφυτιάδης Γκρούτσης = μια ωραία ατμόσφαιρα

Και νομίζει ο καπετάνιος αυτός ο άνθρωπος ο συμπαθέστατος που έμαθε πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό ...ποδήλατο ότι θα μπορέσει να νικήσει τα τζίνια και να πάρει πρωτάθλημα. 
Στον αγώνα αυτόν ( Ελλάδα Βέλου --Κόρινθος 06 ) διαιτητής ορίστηκε ο κ. Νεοφυτιάδης που έχει Μέντωρα τον κ. Αθανάσιο Μπριάκο. Και έτσι προχώρησε στην Διαιτησία όχι επειδή έχει γνώσεις΄και ουσιαστικά προσόντα  αλλά επειδή έχει γνωστούς 
Και όταν έχεις; καλές δημόσιες σχέσεις βαδίζεις μπροστά Και έτσι σε βάζουν να διαιτητεύσεις έναν αγώνα και φεύγεις μετά φανών και κραυγών και με ασπίδα των ...αστυνομικών ( θα μας μείνει αξέχαστη η εικόνα στο γήπεδο των Πατρών) 
Ο διαιτητής αυτός  μπορεί να σε χαντακώσει ή να σε ευνοήσει σε μια φάση και να στείλει άψαλτο τον αντίπαλο .
 Παρακαλώ να ζήσουμε μαζί μια φάση του αγώνα Ελλάδας Βέλου-- Κόρινθος 06 
Κάτοχος της μπάλας είναι ένας παίκτης της Κόρινθος 06 και προσπαθεί νε περάσει αντίπαλο του που όμως τον μαρκάρει αντικανονικά. Ο παίκτης όμως κατορθώνει και προσπερνά το αμυνόμενο και προχωρεί για να πετύχει τέρμα. Και τότε ο εκλεκτός του κ. Μπριάκου γυρίζει πίσω την φάση και ανακόπτει τον κυνηγό της Κόρινθος 06και δίνει  εκεί που έγινε το φάουλ υπέρ της Κόρινθος 06 Τώρα θα ήθελα ένας καθηγητής να μας πει ποιος τιμωρείται Η Κόρινθος 06 η η Ελλάδα Βέλου. 
Κριτής του διαιτητή είναι ο Δημητράκης Γκρούτσης που έκανε δηλώσεις που απαγορεύεται για να μας παρουσιάσει ότι ο κ.Νεοφυτιάδης πέτυχε. 
Ο κ. Γκρούτσης ο άλλοτε γενικός αρχηγός της Κορίνθου και δημοσιογράφος στον προεκλογικό αγώνα του κ. Τσιχριτζή στις εκλογές του 2013. Είναι αυτός που κάλυψε τον διαιτητή Μάνδαλο  στο ιστορικό αγώνα κυπέλλου.Ατρόμητος Περιστερίου --Ολυμπιακός Πειραιώς. Ο εκλεκτός του συστήματος 
Που πήγε παρατηρητής διαιτησίας κατά την φετινή περίοδο σε έξη αγώνες και οι δυο είναι με τον Ολυμπιακό.όταν δέκα τέσσερις συνάδελφοι του δεν έχουν κρίνει διαιτητή που διαιτήτευσε αγώνα του Ολυμπιακού. 
Και από την άλλη να έχουμε τον καπετάνιο να πιστεύει ότι άμα έχεις καλή ομάδα παίρνεις πρωτάθλημα.  

Δεν είμαι περήφανος που δικαιώθηκα για την ομάδα της Κορίνθου .Αισθάνομαι λυπημένος για την αδιαφορία των πληγωμένων φιλάθλων της ιστορικής αυτής ομάδας



Ο Αλέξης Κούγιας  που τον υποδέχτηκε ο νεκροθάφτης και της Κορίνθου αλλά και του Κορινθιακού ποδοσφαίρου με την προσλαλιά "Αλέξη καλώς ήρθες στο σπίτι σου.Που όμως ο ίδιος  τον είχε διώξει Και στην φωτογραφία παρακολουθεί τον αγώνα στο Πετρί για το κύπελλο μαζί με τον Σωτήρα Μαυρονάσο  .Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία βοήθεια του Αλέξη προς την ομάδα της Κορίνθου. 

 Ο Μιχάλης Τσιχριτζής ο νεκροθάφτης της Κορίνθου 
 Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μαργέτης που γνώριζε τον κ. Τσιχριτζή όσο κανένας κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Και όμως μετά έγινε ομοτράπεζος του και έβαλε πλάτη και δεν άφησε να γίνει η συγχώνευσης της Κορίνθου. 
Και συμμάχησε με αυτούς που κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι οι υποψήφιοι του Παναγιώτη Λαμπρινού μέσα σε αυτούς ήταν και η αφεντιά του  χαρακτήρισαν  στη Γενική Συνέλευση την πρόεδρο -πρωτοδίκη ΤΣΟΥΛΑ
 Και μόλις έφτασαν τα δύσκολα στην ομάδα της Κορίνθου όπως και στο δικαστήριο που εκεί πήγα εγώ χωρίς να έχω καμία ανάμειξη αφού ήμουνα ο αδύναμος κρόκος  το έβαλε στα πόδια Και δεν έχει καμία τύψη που την πληρώνει η ομάδα της Κορίνθου από την μια και από την άλλη ο Νικηφόρος. Προσπάθησα να σώσω την Κόρινθο ζητώντας την διάλυση της  γιατί είναι καλύτερη από τον διασυρμό Επίσης ζήτησα  την οικονομική και ηθική  βοήθεια του κ. Μαργέτη και των άλλων υποψηφίων  για να αντιμετωπίσω τον δικαστικό αγώνα . Και ο κ. Μαργέτης παρουσίασε εικόνα υποψηφίου του κ. Τσιχριτζή στο αίτημα μου αυτό Μα θα έχουμε συνέχεια γι όλα αυτά Γιατί τίποτα δεν θα αφήσω στο σκοτάδι. . 
Ο παλαίμαχος  ποδοσφαιριστής Κυριάκος Καρασταμάτης που έζησε το δράμα της Κορίνθου στην Κρήτη που την πέρασαν οι παίκτες  μια ολόκληρη μέρα με ένα σάντουιτς που τους έδωσε η αντίπαλος ομάδα μετά τον αγώνα Μόνο γι αυτή την εμπειρία δεν έπρεπε να λάβει μέρος στον διασυρμό της ομάδας που τόσο έχει αγαπήσει Το φευγιό του  τον εκθέτει ακόμα περισσότερο 


Γεώργιος  Γιαννίκος Έγκριτος Κορίνθιος Δικηγόρος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Κορίνθου Είναι αυτός που όχι μόνο δέχτηκε να γίνει η συνέλευσης παρωδία με ψηφοφόρους τους πελάτες της καφετέριας Πανιώνιος αλλά και να γίνει πρόεδρος ο κ. Δημόπουλος που αν κοιτάξουμε τα μητρώα της ομάδας δεν θα βρούμε το όνομα του ούτε και του γραμματέα 
Και θυμάμαι ότι ο κ. Γιαννίκος είχε πει αλλοίμονο αν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα το τοπικό.
Και αντί να την διοικήσουν την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Και έκανε μια πολύ σοβαρή κατηγορία ο κ. Γιαννίκος για ένα ποσό που χρέωσαν στην ομάδα της Κορίνθου οι διοικούντες και δικαιούχος ήταν ο κ. Μάριος Σταματάκης .
Βέβαια όλη η διαδικασία της χρέωσης ήταν αστεία όπως και αστεία η διοίκησης αλλά και η μαζί με άλλους συνδιοίκηση του κ. Σταματάκη. Και δεν μπορώ να καταλάβω κ. Γιαννίκο πως δεν κάνατε τις νομικές κινήσεις για να σβήσει αυτό το παράνομο ( λόγω διαδικασίας ) χρέος Εκτός αν έγιναν όλα αυτά χωρίς να μας ενημερώσετε. Σας κατηγορώ κ. Γιαννίκο γιατί δεν περιφρουρήσατε την ομάδα που έχετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. 
Και αυτά δεν τα γράφω τώρα που ανεβαίνει τον Γολγοθά η Κόρινθος. Αλλά και την εποχή που όλοι βλέπατε τον κ. Μπεθάνη ως νέον Βαρδινογιάννη. 
Υπάρχουν τα γραπτά μου. Και όταν όλα αυτά τα έλεγα ( τηλεόραση) ή τα έγραφα στην εφημερίδα με χαρακτήριζαν εχθρό της Κορίνθου σοβαρά μέλη κοινωνίας της Κορίνθου. Που τώρα έχουν εξαφανιστεί γιατί ίσως να ντρέπονται ή να μη τους ζητήσουν ευθύνες γιατί το παίζανε και ηγέτες. Εγώ δεν τους συγχώρησα γιατί μου είναι ανύπαρκτοι. Προσπάθησαν να με δείρουν με πήγαν στα δικαστήρια . Αλλά τους πλήρωσα με τόκο μάλιστα γιατί βγήκα αληθινός. 



Μάριος Σταματάκης και Σωτήρας Μαυρονάσος
Πρέπει να διαγραφούν μαζί με τον Μιχάλη Τσιχριτζή από τα μητρώα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορίνθου με το αιτιολογικό "Νεκροθάφτες της Κορίνθου" 


Επίλογος 
Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα .
Είμαι λεύτερος 










Μάριος Σταματάκης και Σωτήρας Μαυρονάσος
Πρέπει να διαγραφούν μαζί
 με τον Μιχάλη Τσιχριτζή

από τα μητρώα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορίνθου με το αιτιολογικό "Νεκροθάφτες της Κορίνθου 

Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας Κορινθίας Δέκατη όγδοη αγωνιστική






ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ:= 3-1

ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝ--- ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ:=4-1 

 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-- ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06:= 1-1

 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ--- Π.Α.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΣ := 4-1

 Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣ.=2-0 

 Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ -- ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ= 2-4

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜ-- Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ= 2-1

 Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ= 2-2


Η Βαθμολογία του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας της Κορινθίας δέκατη ογδόη   αγωνιστική

          
                                                
1—Κόρινθος 06           Β    38
2-- Α Ο Ζευγολατιού   Β     37
3—Ελλάς Βέλου          Β     32
4-- Αστέρας Δερβενίου  Β   32                       
5--  Τενεατης                  Β     30
 6—Θύελλα Πετρίου   Β       29
7--   Πέλοπας Κιάτου Β     28                               
 8—Κόρινθος     Β27
 9-- Άγιοι Θόδωροι  Β   25
10--Κύψελος    Β     21
11— Ολυμπιακός Λουτρακίου Β   21 
12— Παννεμεατικός  Β     21
13-- Ατρόμητος Χιλιομοδίου Β    21
14--  Πανκαμαριακός  Β   20
15—Σπαθοβούνι Β   16
16—Ηρακλής Ξυλοκάστρου Β   5


Ο Γιάννης Ρουμπάτης, νέος διοικητής της ΕΥΠ

Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετείται ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπανδρέου (1987-1988).

Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkinsτης Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το John Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Σχόλιο Νικηφόρου 


Τα κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία  τα πρόσωπα όταν έχουν δυνατούς προστάτες παραμένουν στην εξουσία. 
Τώρα ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναρωτηθεί το στενό περιβάλλον του Ανδρέα τι θέση μπορεί να έχει στο κόμμα τους; Τώρα θα μου πείτε μάλλον εδώ και στον Ανδρέα δυνατός δεν είναι ο Ρουμπάτης αλλά το συγκρότημα που τον υποστηρίζει. Κατά όλα τα άλλα ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.Αλλά όμως δεν γνωρίζουμε ποιος δικαιώνεται. 




Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η οδός Νοταρά 48 βραβεύει ...χωρίς να υπάρχουν εκλογές


Η ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας και του Συνδέσμου Διαιτητών Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ  2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (συμβολή οδών Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη-Κόρινθος) κατά τη διάρκεια της οποίας θ΄ απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε παράγοντες του Κορινθιακού Ποδοσφαίρου.

Σχόλιο Νικηφόρου 

Ο πληθωρικός μας πρόεδρος που ένας και εμείς τον καμαρώνουμε και συνεχώς σταυρωτά τον φτύνουμε για να μη μας τον βασκάνουν  μια και οι ξεματιάστρες είναι και πανάκριβες αλλά και δυσεύρετες πάλι κάνει τις βραβεύσεις του 
Και οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία . 
Γιατί στις εκλογές του 2012 οι βραβεύσεις αυτές έδωσαν την νίκη στην Αναγέννηση. Απορώ όμως πως η τελετή αυτή δεν έγινε σε γνωστό κέντρο διασκέδασης που ο ιδιοκτήτης του ήταν ο πρωταγωνιστής των εκλογών στις επαναληπτικές που μαζί με τον αγαπητό σε μένα Αλέκο Πνευματικό _ πρωταθλητής δήμαρχος στην κατασκευή γηπέδων --βγάλανε τον κ. Τσιχριτζή πρόεδρο της ένωσης. Τον κ. Πισιμίση τον θεωρώ εκτός συναγωνισμού γιατί αν δεν ήταν στην πρώτη εκλογή ο κ. Λασμπρινός θα είχε βγει με τα τσαρούχια. 
Στην δεύτερη αποδείχτηκε ότι ο Αλεκάρας ξέρει να κερδίζει χαμένες εκλογές. 
Μάθαμε ότι θα βραβευθεί η ομάδα του Α Ο Λουτρακίου που πήγε στην Γ εθνική. 
Μα η ομάδα αυτή είχε έναν δάσκαλο που τους οδήγησε εκεί. Αυτόν λοιπόν τον Δάσκαλο που του οδήγησε και έχει και ιστορικό όνομα αφού τον λένε Μεσολόγγη δεν αξίζει μιας αναφοράς που αν και νεαρός ανέβασε και οδήγησε την ομάδα στην σημερινή της μορφή και να κερδίζει την ομάδα του Παναργειακού όταν γνωρίζουμε τι ποσά έχουν ξοδέψει στο Άργος για να κάνει η ομάδα τους πρωταθλητισμό Βέβαια δεν είναι Κορίνθιος και ίσως αυτό να μετρά 
Αλλά έχουμε και την κοπή της πίτας από κοινού με τους διαιτητές που δεν γίνεται πουθενά. Γιατί είναι πρωτάκουστο οι δικαστές να κόβουν την πίτα με αυτούς που δικάζουν.Αυτοί η συνύπαρξη γίνεται γιατί ο πονηρός και όχι έξυπνος πρόεδρος ( ένας είναι και μη ρωτάτε ποιος) γνώριζε ότι αν έκοβε την πίτα των σωματείων θα ήταν εν στενώ οικογενειακό κύκλο. Αυτό φοβήθηκε έτσι πήραν τους διαιτητές ως τσόντα για να μη είναι άδειο το θέατρο. 

Εμείς θα θέλαμε να κάνουμε τις δικές μας βραβεύσεις. 

Γιώργος Δούρος : Βραβείο γκίνιας αφού ήρθε το κόμμα του στην εξουσία και αυτός να μη μπορεί να το χαρεί αφού ακολουθεί την τύχη του πρώην προέδρου της Ε Π Ο που όλως τυχαία είναι και ομοϊδεάτες  Και ο μεν κ. Σαρρής να μη μπορεί να πολιτευθεί και ο Γιωργάρας να μη μπορεί να επιστρέψει στην Κ Ε Δ λόγω προϊστορίας.  

Δημήτρης Γκρούτσης :Βραβείο γιατί κάθισε στο πόστο του μέλους της Κ Ε Δ χρόνο ρεκόρ. 

Θανάση Ιατρού: Που έσωσε την γνωστή του  δικαστικό από λιντσάρισμα στην γενική συνέλευση του Ιουλίου του 2013 

Αλέξη Κούγια : Που βοήθησε την ομάδα της Κορίνθου για να πάρει το πρωτάθλημα. 

Παναγιώτη Αργύρη :Για την διπλωματία του Μια και έτυχε προεκλογικά στη συνέλευση του 2013 της ένωσης να πίνει το κρασάκι του στο Μαψό με τους υποψήφιους του Α συνδυασμού Μετά τις εκλογές πήγε με τον νικητή και έκοψε την καλημέρα με τους ηττημένους. Δοξάστε τον 

Ανδρέας Τοτόμης: Πρέπει να βραβευθεί από την Ένωση αφού είναι γενικός Γραμματέας προπονητών χωρίς να έχει τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία δεν έχει προπονήσει ομάδα  

Γιάννη Γεροβασίλη : Που έγινε αθλητικός αρχιδικαστής τίτλος τεράστιος. Αλλά που όταν ήταν πρόεδρος στο Σπαθοβούνι η ομάδα του είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο να απέχει από κάθε ενέργεια . Αυτή η αντίθεση πρέπει να βραβευθεί                                                                                                                                                                                                                              

Οι διαιτητές των αγώνων της πρώτης κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας

Εν δε δικαιοσύνη συλλήβδην πάσ' αρετή εστίν 
(Η δικαιοσύνη περικλείει όλες τις αρετές) 





Ποιος ποιον άγρια ...εργάζεται. 
Οι διαιτητές οι επόπτες και οι παρατηρητές διαιτησίας της 18ης αγωνιστικής  

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ:
Διαιτητής : ΡΟΥΤΣΗΣ--Επόπτες : ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΙΤΗΣ --ΕΥΘΥΜΙΟΥ -- Παρατηρητής διαιτησίας: ΤΣΕΛΙΟΣ 



 ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ--- ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: 
Διαιτητής :ΡΟΥΣΣΟΣ Α Επόπτες: ΠΥΡΓΑΚΗΣ-- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Παρατηρητής διαιτησίας: ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ


 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-- ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06:
Διαιτητής :ΝΕΟΦΥΤΙΑΔΗΣ Επόπτες: ΣΕΦΕΡΗΣ-- ΝΤΕΜΣΙΑΣ  Παρατηρητής διαιτησίας: ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ


 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ--- Π.Α.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΣ :
Διαιτητής :ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ Μ.Επόπτες: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Ν.-- ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ Παρατηρητής διαιτησίας:  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

 Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-- ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
Διαιτητής :ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣΕπόπτες:ΘΑΝΑΣΕΝΑΡΗΣ ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗΣ  Παρατηρητής διαιτησίαςΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΣ

 Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ -- ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
Διαιτητής : ΚΑΚΡΙΔΗΣ Π. Επόπτες: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ --ΜΟΝΤΖΕΛΗΣ Δ.  Παρατηρητής διαιτησίαςΑΡΓΥΡΗΣ

 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-- Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
Διαιτητής : ΑΣΤΕΡΗΣ Επόπτες: ΜΠΕΤΣΟΓΛΟΥ-- ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Παρατηρητής διαιτησίας: ΝΤΟΥΛΗΣ 


 Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
Διαιτητής :ΨΥΧΟΓΙΟΣ  Επόπτες:  ΣΑΝΟΣ  --  ΜΠΑΡΤΖΗΣ
παρατηρητής διαιτησίας:  ΖΗΣΗΣ

Σχόλιο Νικηφόρου 

Παρατηρώ πως η ανεξάρτητη και αντικειμενική επιτροπή κάνει τους ορισμούς Ορίζει στον αγώνα δυο  ομάδων που παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στο πρωτάθλημα ( Πανκαμαριακός --ΠΑΣ Κόρινθος) τον διεθνή επόπτη Μιχάλη Καρσιώτη όχι βέβαια για την ομάδα του Καμάρι. Βέβαια από τον κ. Δούρο και τον κ. Αργύρη δεν περίμενα απολύτως τίποτα. Όχι όμως από τον κ. Ντούλη έπεσα έξω.Ο διαιτητή Ρούσσος είναι ταλαντούχος αλλά άπειρος όπως και του περασμένου Σαββάτο ο Κεφελής. Γιατί βάζουν αυτούς τους διαιτητές στον Αστέρα που κάνει καλύτερη πορεία από τον Π Α Σ Κόρινθος Αυτή την προστασία βλέπω και για την ομάδα της Ελλάδας Βέλου και του Πέλοπα όταν παίζουν ιδίως με τους πρωτοπόρους αλλά και με τους αδύναμους 
Η επιτροπή με τους ορισμούς που κάνει έχει πετάξει τα καλάθια γιατί κανένα αυγό δεν περιμένει. Που σημαίνει καμία καλυτέρευση της διαιτησίας. 
Αλλά το μέγιστο σκάνδαλο είναι αυτό που έχουμε στους παρατηρητές 
1-- Τσέλιος Μένει εκεί κάπου στην Νεμέα Πήγε παρατηρητής στο Πετρι 8 φορές και 4 στη Νεμέα Και τα άλλα σκόρπια αλλά πάντα εκεί γύρω 
2-- Γκουρβέλος μένει στην περιοχή γύρω από το Ξυλόκαστρο Πήγε παρατηρητής διαιτησίας  Δερβένι 4 φορές Ζευγολατιό 3 Κιάτο 4  Ξυλόκαστρο 5 
3-- Γκρούτσης μένει στα Εξαμίλια Πήγε παρατηρητής γύρω από την κατοικία του εκτός από ορισμένα παιχνίδια 
4--Θεοδωρόπουλος μένει στην περιοχή  Ξυλοκάστρου Πήγε παρατηρητής Στο Δερβένι 4 φορές Ξυλόκαστρο 3 και Κιάτο 3 
5--Αργύρης μένει στην Κόρινθο Πήγε παρατηρητής στους Αγίους Θεοδώρους 5 φορές  στην Αρχαία 4 φορές Στο Θώδει 3 και στο γήπεδο Στέφα 2 
6--Ντούλης  Μένει στην Κόρινθο Πήγε παρατηρητής διαιτησίας στο γήπεδο του Συνοικισμού 6 φορές στο Θώδειο 4  και στο Δημοτικό της Κορίνθου 2 
7-- Ζήσης Μένει στην Κόρινθο Πήγε παρατηρητης διαιτησίας στο Συνοικισμό 5 φορές που το σπίτι του απέχει 3 χιλιόμετρα 
Και 3 φορές στα Αθίκια και σς άλλα γήπεδα το πιο μακρινό αυτό του Πετρί μια όμως φορά. 
Και δεν μπορώ να καταλάβω βλέποντας έναν διαιτητή πολλές φορές ένας παρατηρητής τι καλό θα μπορέσει να προσφέρει στη διαιτησία Και αυτό γίνεται για να μένει κάτι από τα 15 ευρώ που είναι η αποζημίωση του παρατηρητή. Δεν τους δικαιολογώ παρά την οικονομική κρίση 

Μια συνάντηση και μια αποχώρηση που πρέπει να μας προβληματίσει


Εδώ οι Κινέζοι πρέπει να είναι υπερήφανοι που έχουν πει αυτό το υπέροχο " μια φωτογραφία χίλιες λέξεις Αλήθεια σε αυτή την φωτογραφία τι θα έλεγαν; Μάλλον η αγωνία ενός λαού. 

Όπως διηγείται για τον Guardian η απεσταλμένη του Helena Smith: «Η αποστολή στην Αθήνα για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε μια απίστευτη κατάληξη: Ο Βαρουφάκης τον σόκαρε με την δήλωσή του για την τρόικα. Ο Ολλανδός εξοργισμένος, έσκυψε μπροστά και του ψιθύρισε κάτι στο οποίο ο Βαρουφάκης δεν απάντησε: Ακουγα πίσω μου τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών να λένε: Θεέ μου!Ενας μάλιστα είπε: «Αναρωτιέμαι αν είναι ώρα να τα μαζέψω»».




Το στοίχημα με βάση τον Διαιτητή

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση των αγώνων του στοιχήματος βάσει των ικανοτήτων του διαιτητή 

                              Αγώνας :Π Α Ο Κ -- Παναιτωλικού 



Τον αγώνα αυτόν θα τον διευθύνει ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος που οι φιλοδοξίες του έπρεπε να φτάνουν Γ τοπικό Και όμως με τις δημόσιες σχέσεις έφτασε στην κορυφή της πυραμίδας. Ο διαιτητής μπορεί να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Πρωταγωνιστής ο Διαιτητής 

                  Αγώνας: Βέροια --Ολυμπιακός    


Η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός δεν παίζεται από καμιά Ελληνική ομάδα ούτε μέσα ούτε εκτός γηπέδου Ο διαιτητής από την Αργολίδα Κωνσταντίνος Ιωαννίδης είναι αρεστός στον Ολυμπιακό αφού κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο  είχε την τιμή να διαιτητεύσει δυο φορές την ομάδα του Λιμανιού. Ενώ οι μισοί συνάδελφοι του δεν πέρασαν ούτε μια φορά.
Το δυο (2) είναι τόσο μεγάλο όσο η απόστασης Βέροιας  Λιμανιού 

                                Αγώνας : Γιάννινα --Κέρκυρα  
                                                                                              
                                                                  

Ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για τους προπονητές που αποκλείστηκαν οι ομάδες των από Β κατηγορίας συγκροτήματα. Και θα τα παίξουν όλα για όλα. Και η επιτροπή όρισε τον Γιάννη Καμπαξή που γυάλιζε τον πάγκο του 4ου διαιτητή σε έξη (6) αγώνες και έχει διαιτητεύσει μόνο τον αγώνα Νίκης --Βόλου --Παναθρακικού Για να καταλάβετε την σοβαρότητα αυτών που διοικούν την διαιτησία. Καμία εμπιστοσύνη στον Διαιτητή. 

                 Αγώνας : Πανιώνιος --Πανθρακικός 


 Κατά το παρελθόν είχα γράψει ότι ο διαιτητής Μιχαήλ Βοσκάκης είναι κατάλληλος λόγω σώματος μόνο για να κάνει παρελάσεις Μέχρι σήμερα έχει διαιτητεύσει έξη (6) αγώνες και ήταν 4ος σε ένδεκα ( 11) που σημαίνει εκλεκτός της επιτροπής. Αν έπαιζα στοίχημα θα είχα σβήσει το σημείο δυο και πολύ δειλά θα χρησιμοποιούσα το Χ Ο Πανιώνιος είναι δυνατή ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. 

           

                    Αγώνας : Α Ε Καλλονής -- Αστέρας                                                                                
                                             
                                            
Ένα παιχνίδι μεταξύ δυο λαβωμένων ομάδων που καλείται ένας διαιτητής ο Ανδρέας Παππάς να το διευθύνει. Επειδή γνωρίζω του Μυτιληνιούς που είναι φιλόξενοι και δεν δημιουργούν επεισόδια δεν θα δώσουν καμία σημασία στον ανίκανο διαιτητή Παππά Είναι όμως ένα παιχνίδι που έχει όλα τα σημεία. Βέβαια πρωταγωνιστής εδώ θα είναι και ο διαιτητής που είναι απρόβλεπτος. 

                   Αγώνας Λεβαδειακός -- Ξάνθη 

                                                                                                   



Αν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω έναν αγώνα της Σούπερ Λίγκα θα πήγαινα στον αγώνα αυτόν Που αν ο Ηλίας Σπάθας αφήσει το ταλέντο να μιλήσει και όχι το όνομα του τότε θα έχουμε ένα ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα που σημαίνει και τα τρία σημεία . Αν όμως μιλήσει το όνομα του διαιτητή ο Λεβαδειακός έχει τις περισσότερες πιθανότητες. 

                   Αγώνας Π Α Ο -- Πλατανιάς 


Ο Διαιτητής Δημήτρης Στυλιάρας μετά την αποχώρηση του διαιτητή Αναστάσιο  Κάκκο είναι η πρώτη διαιτητική δύναμη  που έχουμε άσχετα αν οι αρμόδιοι δεν τον χρησιμοποιούν σε μεγάλα παιχνίδια. Και είμαι βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα βγάλει καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας 




Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία εμείς πλήρως διαφωνούμε

Αυτή η εφημερίδα σε κυκλοφορία είναι μεταξύ των πρώτων και επομένως επηρεάζει την κοινή γνώμη . Που σημαίνει ότι δεν είναι κάποιο έντυπο μικρής κυκλοφορίας. Οι περισσότερες εφημερίδες  στην συντριπτική πλειοψηφία των διαβάζονται στα περίπτερα που είναι κρεμασμένες. Με μια ματιά φευγαλέα. Βέβαια υπάρχουν και οι μόνιμοι που κάθονται και διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα 
Αλλά αυτοί είναι μια πολύ μικροί μειοψηφία. 
Διαβάζοντας εξ αποστάσεως το πρωτοσέλιδο αυτής της εφημερίδας διαπιστώνεις ότι μέσα στο γραφείο του ο πρώην πρωθυπουργός είχε έναν απατεώνα. 
Πρέπει να πλησιάσεις και αν έχεις την ηλικία μου και να βάλεις τα γυαλιά σου για να διαβάσεις τον υπότιτλο 55χρονος συστηνόταν ως άνθρωπος του τέως πρωθυπουργού. Και μπήκε αυτό για τον φόβο του Εισαγγελέα. 
Τον τίτλο αυτόν τον έβαλε η εφημερίδα για να κάνει ζημιά στον Σαμαρά από την μια και από την άλλη για να πουλήσει μερικά φύλλα παραπάνω. 
Αυτή είναι η δημοσιογραφία στην χώρα μας γι αυτό και έχουν πιάσει πάτο. 

Δρυός πεσούσης ...ακόμα και ο Σαμαράς ξυλεύεται από τον Δήμαρχο Νεμέας

Ο Κώστας Καλατζής Δήμαρχος Νεμέας έκανε την παρακάτω δήλωση 


 «Ήμουνα βέβαιος ότι θα χάσουμε. Εγώ έχω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι και στηρίζω την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και όχι την Πολιτική Άνοιξη"

Σχόλιο Νικηφόρου 

Κύριε Δήμαρχε

Είμαι ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος που δεν είχα την τιμή ποτέ να σας συναντήσω. Για να σας πάρω συνέντευξη. Ούτε να σας γράψω ευχές και ούτε και να σας διαφημίσω .
Με προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η δήλωσης σας προσωπικά εναντίον του κ. Σαμαρά. Που εδώ πρέπει να σημειώσετε ότι δεν έχω καμία σχέση ούτε με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ούτε και με την Πολιτική  Άνοιξη.
Γράφω για να σχολιάζω την επικαιρότητα και να θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των αναγνωστών μου. 
Η δήλωσης σας αυτή είναι ένα χτύπημα πολύ κάτω από την ζώνη σε βάρος του ανθρώπου που σας υποστήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές
Και πήρατε την δημαρχία γιατί χωρίς την υποστήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που αρχηγός είναι ο Αντώνης Σαμαράς είναι βέβαιο ότι ούτε αγροφύλακας δεν θα μπορούσατε να γίνετε. 
Η μαγκιά σας κ. Δήμαρχε θα ήταν όταν αυτά τα λέγατε πριν να πάρετε την υποστήριξη από το κόμμα σας που αρχηγός έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες 
Εκτός αν  κ. Δήμαρχε εσείς δεν πιστεύετε σε αυτές τις διαδικασίες 
Σας τα γράφω όλα αυτά κ Δήμαρχε επειδή είμαι λάτρης των σοφών λόγων του Νίκου Καζαντζάκη που με υποχρεώνουν να τα υποστηρίξω  γιατί είμαι   λεύτερος  
Και τα κοράκια κ. Δήμαρχε δεν μπορούν να συγκριθούν με τους κόλακες. Να μελετήσετε τα λόγια αυτά γιατί είσαστε ηγέτης και οι κόλακες εξαπατούν περισσότερο και από τους απατεώνες. Και είμαι βέβαιος ότι στις δηλώσεις  αυτές σας  οδήγησε η αυτή σας 

Ένας πρόεδρος της Ε Π Ο που κάνει τον σκληρό αν και υπάρχουν εκκρεμότητες σε βάρος του


Γίναμε ρεζίλι διεθνώς και κανένας δεν νοιάζεται και ούτε και κοκκινίζει

Ξέσπασμα Γκατούζο: "Εδωσα 30.000 από την τσέπη μου στους παίκτες γιατί δεν είχαν να φάνε - Αν φοράει παντελόνια ο Πουλινάκης να πει την αλήθεια"


Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για πρώτη φορά για τους λόγους που έφυγε από τον ΟΦΗ. Ο Ιταλός τέως προπονητής του ΟΦΗ μίλησε στην ιστοσελίδα ''neakriti''


-Κ. Γκατούζο δεν έχετε μιλήσει καθόλου για όσα συνέβησαν στον ΟΦΗ κατά την παρουσία σας…

''Έφυγα από τον ΟΦΗ γιατί από τότε που είπαμε να πάρουμε την ομάδα άρχισαν τα προβλήματα. Από τότε που ο κ. Πουλινάκης παραιτήθηκε αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα που ήρθα γινόταν πληρωμές στους παίκτες. Το πρόβλημα υπήρχε πάντα''.

-Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα;

''Όχι, δεν ήταν το βασικό πρόβλημα, γιατί αν τα βάλουμε κάτω εγώ πήρα ένα μισθό, οι συνεργάτες μου ενάμισι μισθό, αλλά δεν είναι ένα αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν των παικτών, που ζητούσαν χρήματα της προηγούμενης σεζόν, αλλά και της φετινής. Μετά ο κ. Πουλινάκης είχε το… κουράγιο να μιλήσει, αφού παραιτήθηκε. Όμως πρέπει να πει αυτός το γιατί. Αυτός το ξέρει καλά. Το γνωρίζουν και οι παίκτες''.

-Εσείς υποσχεθήκατε ότι θα έρθουν επενδυτές από την Ιταλία…

''Υποσχέθηκα ότι θα έρθουν Ιταλοί επενδυτές, αλλά κάθε μέρα έβγαινε και κάτι καινούριο. Στις 8 Ιανουάριου έπρεπε να πληρώσουμε 150 χιλιάδες ευρώ και είχα βρει αυτά τα λεφτά. Είχα βάλει σ' αυτή τη διαδικασία άτομα σοβαρά και σωστά, αλλά μετά τις 8 Ιανουαρίου υπήρχε άλλο ένα γράμμα, που λέει ότι πρέπει να πληρώσουμε 50 χιλιάδες ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, στις 23 Δεκεμβρίου εγώ τους έδωσα 30 χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μου. Τις μέρες που ακολούθησαν οι παίκτες ερχόντουσαν σε μένα να ζητήσουν χρήματα, κάτι φυσιολογικό, από τη στιγμή που είχαν να πληρωθούν από πέρυσι. Δεν είχαν λεφτά για να φάνε και δικαιολογημένα ζητούσαν τα χρήματα από μένα. Καταλαβαίνεις, ότι σε άτομα με τα οποία συνεργάζομαι χρόνια, δεν μπορώ να εκτεθώ. Όσον αφορά το χρέος και τα αναλυτικά στοιχεία, δεν μπορούσες να καταλάβεις τίποτα. Ο μόνος που καταλάβαινε ήταν ο κ. Πουλινάκης''.

-Εσείς μιλήσατε για αυτά τα προβλήματα με τους ανθρώπους του ΟΦΗ;

''Τα μόνα άτομα που στάθηκαν δίπλα μου εκείνη την περίοδο ήταν ο Ανδρέας Μανουσάκης, ο Γιώργος Βλαχάκης και ο Γιάννης Φασομυτάκης. Αυτοί ήξεραν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, αλλά δε μπορούσαν να καταλάβουν, γιατί τα στοιχεία δεν ήταν σωστά φτιαγμένα. Και τώρα ο κ. Πουλινάκης με… πρήζει, με αυτά που ακούω''.

-Έχετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο του ΟΦΗ, που περιμένει κάτι από εσάς;

''Είμαι δεμένος συναισθηματικά με τον κόσμο και ο λόγος που μιλάω, είναι γιατί ακούω πολλά ψέματα από την πλευρά του κ. Πουλινάκη. Αν φοράει παντελόνια, πρέπει να πει την αλήθεια, γιατί δε λέει την αλήθεια; Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου άνδρα, αλλά αυτός δεν συμπεριφέρεται το ίδιο''.

-Για τους φιλάθλους τι μπορείτε να πείτε;

''Έχω να πω, ότι έμεινα έξι μήνες στον ΟΦΗ αποκλειστικά για αυτούς και για την πόλη. Σίγουρα όχι για τα χρήματα και για να δημιουργήσω προβλήματα στον ΟΦΗ. Πώς γίνεται ένας πρόεδρος που είναι τρία χρόνια περίπου στην ομάδα, να μην έχει επικοινωνία με τον προπονητή για τρεις μήνες; Από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μετά ο πρόεδρος δεν μου μίλησε ποτέ. Δεν άφησε ούτε ένα ευρώ στην ομάδα για να γίνουν οι μετακινήσεις της αποστολής. Τι άλλο να πω; Πέρασαν δυόμισι μήνες, που δε μου μιλούσε ο πρόεδρος. Ποτέ''.

-Δεν υπάρχει καμία σκέψη να επιστρέψετε;

''Μα το θέμα είναι μόνο ένα. Να καταλάβουμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα. Πώς όταν μπήκαν οι Ιταλοί σε αυτή τη διαδικασία, κάθε μέρα έβγαινε στο φως και ένα νέο χρέος; Πως σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΟΦΗ, μόνο ένα άτομο ήξερε πραγματικά τι γινόταν. Μόνο ένα άτομο είχε το κουμάντο. Μόνο ένα άτομο ξέρει ποια είναι τα στοιχεία. Όταν έρθει κάποιος που θέλει να βοηθήσει το κλαμπ, κάθε μέρα να βγαίνει και κάτι καινούργιο. Πως γίνεται αυτό; Θέλω να πω και κάτι άλλο. Όταν ο πρώην προπονητής της ομάδας, ο Γκέραρντ ερχόταν στα αποδυτήρια, μου έλεγε άλλα πράγματα, από αυτά που φέρεται να δήλωσε. 

Εγώ δε θα μπω στη διαδικασία των απαντήσεων. Θα ήθελα να τονίσω ακόμα, ότι τα άτομα που ήταν δίπλα μου, που με βοήθησαν πραγματικά και δεν κατάλαβαν τα προβλήματα της ομάδας είναι ο Ανδρέας Μανουσάκης, Γιώργος Βλαχάκης και ο Γιάννης Φασομυτάκης. Μόνο με αυτούς μιλούσα. Για τρεις μήνες μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, εγώ δεν ξαναμίλησα με τον κ. Πουλινάκη. Αντιθέτως, ο κ. Πουλινάκης καλλιέργησε κλίμα, που έφερε προβλήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τήρησε ούτε μία λέξη, από αυτά που μου είχε πει''.

Αυτό είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα ...να διαλύεται κατά την πορεία



Είμαστε για πολύ γέλιο όταν δυο ομάδες του πρωταθλήματος ( Νίκη Βόλου -- Ο Φ Η )  της πρώτης κατηγορίας κατά την πορεία διαλύονται. 
Και είναι πολύ άδικο ομάδες που έχουν αποσπάσει βαθμούς από ομάδες που τις έχουν ανάγκη. 
Είπε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης στην εκπομπή του ότι τα εισιτήρια μιας αγωνιστικής της σούπερ Λίγκα φτάνουν τον αριθμό 15.000 όσα τα εισιτήρια του αγώνα ομάδας Γ κατηγορίας στο πρωτάθλημα Αγγλίας .
Ένας αγώνας με 1.000 εισιτήρι έχει εισπράξεις αν υποθέσουμε κατά μέσο όρο τιμώνται  τα  εισιτήρια προς 15 ευρώ. θα έχουμε 15.000. Χ 2 που νείναι τα παιχνίδια που δίνει στην έδρα της πιάνει τα 30.000 εισιτήρια . που από αυτά τα 35% είναι κρατήσεις.10.500 ευρώ κρατήσεις Και μ΄νουν στην ομάδα 19.500 ευρώ. για να κρατηθεί  μαζί με αυτά που δίνουν τα τηλεοπτικά. Και μετά λέμε γιατί δηλώνουν οι ομάδες αδυναμία να συνεχίσουν, 
Ενώ την καταστροφή οι πάντες την βλέπουν αφήνουν κάποιους να αναλαμβάνουν οικονομικές ευθύνες τεράστιες που αδυνατούν να τις καλύψουν  
Από παράγοντες χορτάσαμε από δημιουργικό έργο όμως δεν βλέπουμε.  

Γιάννη Βαρουβάκη: Με τα λόγια χτίζουμε και ανώγια ...αλλά και τ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης[ είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Ώστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2015 (με περισσότερους από 135.000 σταυρούς).[Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια, και ο πατέρας του είχε φυλακιστεί και εξοριστεί στη Μακρόνησο.[ Ως μαθητής, είχε δάσκαλο σε ιδιαίτερα μαθήματα τον φιλόλογο Πέτρο Μώραλη, μετέπειτα Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη.

Σχόλιο του Νικηφόρου 

Αυτός είναι ο υπουργός των οικονομικών που κάποια κυρία τον χαρακτήρισε και κινηματογραφικό αστέρα γιατί είχε πάρει τον αέρα του τηλεοπτικού φακού. 
Επειδή ο κ. καθηγητής έχει ξοδέψει τον χρόνο του εκτός Ελλάδας μάλλον δεν γνωρίζει τι σημαίνει Ελληνική πραγματικότητα.
Και ας πάρει το θέμα των καθαριστριών που τον χειροκρότησαν όταν έμπαινε στο Υπουργείο και που όλες έχουν γλώσσα πέρα για πέρα συνδικαλιστική. Για να καταλάβετε τι σημαίνει Ελλάδα να εξετάσει ο κ. καθηγητής μόνος του και όχι μέσω τρίτου. Ποιος τους τοποθέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών Και μετά να κάνει άλλη μια κίνηση Να δει μόνος του και όχι μέσω τρίτου πόσα τετραγωνικά καθαρίζει κάθε μια από αυτές τις αγωνίστριες. Και τότε θα καταλάβει πως εδώ είναι Ελλάντα ( όπως λέει και Γκμόχ). Και όταν θα διαπιστώσει ότι υποαπασχολούνται και θα θελήσει να τις απασχολήσει τότε θα διαπιστώσει  πως το χειροκρότημα γίνεται αποδοκιμασία.
Γιατί του Έλληνα ο Τράχηλος πολύ εργασία δεν την αντέχει.
Ελάτε στην εφορία της Κορίνθου για να δείτε τι τραβάει ο φορολογούμενος όταν θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Περιμένει ουρά για να βρεθεί μπροστά στον αρμόδιο που θα του κόψει το χαρτί για να πληρώσει Και πάλι να φτάσει στο ταμείο άλλη ουρά Ενώ θα μπορούσε η υπηρεσία να έχει τοποθετήσει τον υπάλληλο δίπλα στον ταμεία για να μη χρειάζονται δυο ουρές.
Και όταν θα υπάρχει μεγάλη κίνηση κόσμου να μπορεί ο προϊστάμενος να μετακινεί τους υπαλλήλους. Και τότε να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος αφού οι συνδικαλιστές σήμερα είναι μαζί σας γιατί είσαστε δυνατοί. στον ποφορικό λόγο με τον οποίον χτίζουμε και ανώγεια και κατώγεια. Ανωγεια και κατώγια 
Βέβαια ότι ισχύει στις εφορίες ισχύει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες γιατί ο προϊστάμενος δεν έχει το δικαίωμα σε ώρες αιχμής να κάνει αλλαγές
Τώρα αν θα κάνετε κάποια συναλλαγή με κάποια τράπεζα είναι αναγκαίο να ενημερώσετε τους δικούς σας γιατί θα σας χάσουν και κανένας δεν θα πιστέψει ότι βρίσκεστε στην τράπεζα. Και αν υπάρχει ζηλιάρα γυναίκα ή άνδρας τότε αλλοίμονο αφού θα υπάρχουν σκηνές ζηλοτυπίας αφού κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι για να έρθει η σειρά σου χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες.
Αυτή είναι η κρατική μηχανή που κανένας δεν μπορεί ούτε καν να την φανταστεί.
Μόνο αν κάποιος  αναγκάσει την μηχανή να λειτουργήσει τότε θα έχει αποτελέσματα. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να διδαχτούμε ότι : Με τα λόγια χτίζουμε και ανώγια αλλά και κατώγια