Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τα γράφω πριν να γίνουν γιατί δεν περιμένω να χοινίσει για; να δω άσπρη μέρα

Αυτά έγραφα για την επιλογή του διαιτητή Κύζα  και γενικά για το σύστημα στις 15 Οκτωβρίου του 2015


                                         


Σήμερα θα αρχίσω με ένα δεδομένο Ο Ολυμπιακός όχι μόνο  διαθέτει την καλύτερη ομάδα αλλά και καμία Ελληνική δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της 
Γιατί χρόνια αμέτρητα την έφτιαχναν: 

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες

Και έρχεσαι τώρα να δικαιολογηθείς ότι φταίει η διαιτησία σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός δεν τους έχει ανάγκη αλλά αυτοί τον Ολυμπιακό. Και ερωτώ τόσα χρόνια που είσαστε όταν χτιζόνταν αυτό το οικοδόμημα που φέρει τον τίτλο του Ολυμπιακού. 
Και ερχόμαστε σε κάποιες αστείες δικαιολογίες που διαβάζω στις εφημερίδες.
Θα μείνει ο διαιτητής Κύζας σε Ξενοδοχείο του Πειραιά και καίγεται το σύμπαν. 
Και ερωτώ αν έμεινε στην Κηφισιά που είναι πιο κοντά στην Ν Φιλαδέλφεια δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά Και παραβλέπει ο δημοσιογράφος που λαϊκίζει για να πουλήσει κανένα φύλλο  ότι ο διαιτητής αυτός έγινε διεθνής με τρεις αγώνες που σφύριξε την ποδοσφαιρική περίοδο 2013- 2014 Με ένδεκα  αγώνες που σφύριξε την ποδοσφαιρική περίοδο 2014- 2015 αλλά οι δυο του Ολυμπιακού όταν δέκα συνάδελφοι του δεν είχαν αυτή την υψίστη τιμή  Και με έναν την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 Σύνολο παιχνίδια δέκα πέντε στο [πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. 
Δηλώνει ο κ. Σαββίδης μεγαλομέτοχος του Π Α Ο Κ  ότι ο διαιτητής Γιάχος απειλούσε με αποβολές τους παίκτες του αλλά τον δέχεται ως διαιτητή μετά το φιάσκο - κλοπή  του τελικού κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης --Ολυμπιακού  που δεν έπρεπε να περνάει έξω από  γήπεδο ποδοσφαίρου γιατί θα ήταν προσβολή για το άθλημα αυτός να συνεχίζει να διαιτητεύει. 
Και να περιμένουμε από τον υπουργό κ. Κοντονή να φτιάξει την κατάσταση όταν υπάρχει βουλευτής του κόμματος του  ο Πέτρος Κωνσταντινέας   που υπηρέτησε το σύστημα γιατί αν δεν είχε τις πλάτες του Άρη του Σταθόπουλου ( που ο ανακριτής του απαγόρευσε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ) ούτε διαιτητής για να διαιτητεύει αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος δενθα  ήταν ικανός να διευθύνει.Και όταν από ασχετοσύνη δεν έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού με την ομάδα της Ξάνθης και γνωρίζοντας την τύχη το έπαιξε αντιστασιακός. 
Επειδή γνωρίζω πως κινείται το σύστημα κανένας διαιτητής δεν ξεφεύγει και αν αλλάξει όταν φτάσει ψιλά τον κόβουν χωρίς καμία αιτία.
Επομένως όλα αυτά είναι προφάσεις γιατί οι ομάδες οι Ελληνικές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό 
Η διαιτησία στην Ελλάδα δεν μπορεί να φτιαχτεί γιατί χαλάει από τα μικρά της όταν δηλαδή ο διαιτητής ξεκινά την διαιτησία μέσα από την ένωση 
Που εδώ στην Κορινθία έχουμε πενήντα τέσσερα ( 54 ) σωματεία και σαράντα έξη ( 46 ) διαιτητές και αυτό τα λέει όλα. Και μάλιστα σε μια εποχή φτώχειας κανένας δεν πάει για διαιτητή!!!
Συμπέρασμα Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο είχα έναν σοφό δάσκαλο που μας έλεγε " για όλο τα πράγματα υπάρχει μια δικαιολογία αρκεί αυτή να μη σε εκθέτει"
Καλό θα είναι οι παράγοντες να μελετήσουν αυτά τα και να μη βάζουν τα εκατομμύρια τους όταν γνωρίζουν ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο οι σωστοί διαιτητές μετριούνται με τα δάχτυλα της μιας παλάμης χωρίς να τα χρησιμοποιήσεις όλα. 

Νικηφόρος 

Δεν κάνω τον προφήτη αλλά μελετώ τις καταστάσεις και σας τις παρουσιάζω