Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η ήττα στις καθυστερήσεις δημιουργεί θλίψη με αποτέλεσμα να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν κουτσομπολιό



Ανακοίνωση απάντηση του ΑΟ Λουτράκι σε Ηρακλή Ψαχνών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανακοίνωση απάντηση του ΑΟ Λουτράκι σε Ηρακλή Ψαχνών
Σχετικά με την ανακοίνωση της ομάδας του Ηρακλή Ψαχνών που είδε το φως της δημοσιότητας και επειδή οι υπερβολές, οι ανακρίβειες, οι ειρωνείες και οι ψευτοπαλικαρισμοί δεν φορολογούνται ακόμη (δυστυχώς) σε αυτή τη χώρα, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η σημερινή διοίκηση του Α.Ο Λουτράκι, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, είναι η ίδια τα τελευταία 12 χρόνια, είτε στα τοπικά πρωταθλήματα, είτε στις εθνικές κατηγορίες. Καμία ομάδα, από καμία κατηγορία όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει παράπονο από τη φιλοξενία μας στο Θώδειο. Διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή από ευχαριστήριες ανακοινώσεις αντίπαλων ομάδων που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο μας ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Η δική σας ανακοίνωση αποτελεί μοναδική εξαίρεση.
Στο Θώδειο στάδιο υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος, «ευάερος και ευήλιος», για τους φιλοξενούμενους οπαδούς καθ’υπόδειξη των αστυνομικών αρχών. Ίσως παρατηρήσατε την ύπαρξη του από μακρινή απόσταση, αφού οι λιγοστοί παράγοντες και φίλοι της ομάδας σας επέλεξαν να κάτσουν ανάμεσα στους δικούς μας φιλάθλους σε κεντρικό σημείο της κερκίδας. Ένα γεγονός που μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά, αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στη θέση σας έχουν βρεθεί χιλιάδες οπαδοί και εκατοντάδες παράγοντες φιλοξενούμενων ομάδων τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει συμβεί τίποτα το μεμπτό.
 Όσον αφορά στο «ευ αγωνίζεσθαι» τυγχάνει να έχουμε ως ομάδα μια διαφορετική αντίληψη επί του θέματος και σίγουρα δεν θα συμφωνήσουμε μαζί σας.
Φερ’ειπείν, εμείς δεν θεωρούμε «ευ αγωνίζεσθαι» το να προφασίζονται οι ποδοσφαιριστές συνεχώς τραυματισμούς για να σταματούν τη ροή του αγώνα.
Πολύ περισσότερο, όταν αυτό ξεκινάει να γίνεται μισή ώρα πριν τη λήξη του αγώνα και μετά από συνεχείς παραινέσεις και προτροπές του προπονητή τους με λόγια όπως «πέσε κάτω» ή «μείνε κάτω, μην σηκώνεσαι». Λόγια που έγιναν αντιληπτά από τους πάντες στο γήπεδο και προκάλεσαν τον φυσιολογικό εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών μας καθώς και την οργή και ειρωνία του φίλαθλου κόσμου που ήρθε και πλήρωσε εισιτήριο για να απολαύσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση «ευ αγωνίζεσθαι» τις ύβρεις και απειλές του προπονητή σας μετά το τέλος του αγώνα, του γυμναστή σας που …ονειρεύεται να σπάσει το σαγόνι ποδοσφαιριστή μας στη φυσούνα του γηπέδου Ψαχνών στο δεύτερο γύρο ή ακόμα και την απειλή «για ελάτε στα Ψαχνά» από άτομο που συνόδευε την πρόεδρο της ομάδας.
Δεν θεωρούμε «ευ αγωνίζεσθαι» την ενέργεια του νεαρού τερματοφύλακα της ομάδας σας που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ενώ το αποτέλεσμα του αγώνα είχε ήδη κριθεί, γιατί με χειρονομίες έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στην κερκίδα των φιλάθλων μας. Κανείς ποδοσφαιριστής μας, προπονητής, γυμναστής, παράγοντας ή φίλαθλος δεν ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ καν να τον πλησιάσει και να του ζητήσει το λόγο ή έστω να κατακρίνει την ενέργεια του. Πόσο μάλλον να απειλήσει τη σωματική του ακεραιότητα. Το συμβάν θεωρείται ήδη παρελθόν από τη στιγμή της λήξης του αγώνα και δεν απασχόλησε κανέναν από εμάς. Όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει αυτές τις κακές στιγμές των αθλητών.
Όλα τα παραπάνω και η νοοτροπία εκδίκησης που ανήκουν σε άλλες εποχές και θυμίζουν ομάδες χωριών τελευταίας τοπικής κατηγορίας και όχι το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή Ψαχνών που εσείς εκπροσωπείτε τον τελευταίο μήνα, είναι μερικά από τα γεγονότα που φέρνουν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω.
Κατανοούμε την κατήφεια και τη στεναχώρια σας μετά από μια ήττα, έστω και αν αυτή ήρθε δίκαια. Έχουμε χάσει και εμείς στο παρελθόν, θα χάσουμε και στο μέλλον.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο ομάδων ξεκινάει στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και τελειώνει με το τελευταίο.
Όλοι, όσοι εμπλεκόμαστε με το ποδόσφαιρο καλό θα ήταν να κάνουμε πρώτα αυτοκριτική πριν κρίνουμε άλλους και να μην στέλνουμε… τη μπάλα στην κερκίδα βγάζοντας ανακοινώσεις για να βρούμε άλλοθι για μια ήττα ή για επικοινωνιακούς λόγους.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τα λόγια του προέδρου μας προς τον προπονητή σας μετά τη λήξη του αγώνα, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν τα άκουσε μέσα στο παραλήρημα του και τη χυδαία εκτόξευση ύβρεων και απειλών για τους ποδοσφαιριστές μας.
«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια της ομάδας σας και καλή συνέχεια στο Πρωτάθλημα»
Θυμηθείτε και την ανακοίνωση του Ηρακλή Ψαχνών:
"Χτες, ο Ηρακλής Ψαχνών έγινε δεκτός στο γήπεδο του ΑΟ Λουτρακίου με έναν τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν ομολογούσε την κακή συνέχεια. Ο πρόεδρος και οι ιθύνοντες της ομάδας μας εξέπληξαν με την ευγένεια τους αλλά όταν ξεκίνησε το παιχνίδι μερίδα φιλάθλων άρχισε να βρίζει τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που δεν τους έκαναν το χατίρι με την εμφάνιση τους. Όσο η ώρα περνούσε και ο Ηρακλής διεκδικούσε το παιχνίδι στα ίσια, οι βωμολοχίες και τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της πρόεδρου της ομάδας μας, που τυχαίνει να είναι γυναίκα, δυνάμωναν.
Στην διάθεση της διοίκησης του ΑΟ Λουτρακιου και το όνομα βετεράνου ποδοσφαιριστή που πρωτοστατούσε στις βωμολοχίες). Εκτός αυτού, από τον πάγκο της ομάδας των γηπεδούχων, ο γενικός αρχηγός (αν δεν κάνουμε λάθος) προέτρεπε τους ποδοσφαιριστές του Λουτρακιου να λειτουργούν αντίθετα στις αρχές του ευ αγωνίζεσθε, με αποκορύφωμα την ενέργεια του παίκτη με το νούμερο 10 (Ζερβας), ο οποίος απευθυνόμενος στον προπονητή της ομάδας μας και στους ποδοσφαιριστές του πάγκου, δήλωσε ότι επιτέλους μας Γ..... Μου....α άντε Αρ....α.

Στεκόμαστε στις ενέργειες αφενός αυτής της μερίδας των φιλάθλων και αφετέρου στα συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί ήταν οι ίδιοι που στο τέλος του αγώνα αστειεύονταν με τον πρόεδρο της ομάδας τους και γελούσανε ικανοποιημένοι για τα κατορθώματα τους.

Η διοίκηση του Ηρακλή Ψαχνών καταδικάζει αυτές τις πρακτικές άλλων εποχών που γυρνάνε το ποδόσφαιρο πολύ πίσω, καθώς δεν ταιριάζουν στην νοοτροπία του. Καλούμε τους φιλάθλους και παράγοντες του ΑΟ Λουτρακιου να παρακολουθήσουν το μεταξύ μας παιχνίδι παρέα μας και όχι κρυμμένοι σε απόμερα σημεία του γηπέδου, όπως μας προέτρεψε ο πρόεδρος του να κάνουμε εμείς χτες... Ελάτε κύριοι του Λουτρακίου να απολαύσετε το παιχνίδι στα Ψαχνά, άσχετου αποτελέσματος, και να αισθανθείτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια αναμέτρηση. Το άριστο κλίμα που επικρατεί στην έδρα μας μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα σωματεία που έχουν ήδη περάσει απ’ αυτήν


Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΑΟ Λουτρακίου για την πορτοκαλάδα  θλίψη 
"