Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

AO POSEIDON HANDBAL Ποσειδών Λουτρακίου- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 23-22





Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για την Premier Handball έγιναν οι εξής αγώνες: Φίλιππος Βέροιας - Α.Ε.Κ 26-33, Αρχέλαος Κατερίνης- Διομήδης Άργους 16-41, Αερωπός Έδεσσας- stoiximan.gr ΠΑΟΚ 25-28, Ποσειδών Λουτρακίου- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ 23-22, Φοίβος Συκεών- Πανελλήνιος 29-24 και ΧΑΝΘ- ΑΣΕ Δούκα 18-17.

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου επι του φαβορί του αγώνα ΙΙΕΚ Ξυνή Δικέας, με 23-22. Ήταν ένας αγώνας που πραγματικά κράτησε σε ενδιαφέρον όλους όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο αγώνας ξεκίνησε πάρα πολύ καλά  για την ομάδα του Λουτρακίου, που προηγήθηκε στο πρώτο 5λεπτο με 4-1. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η συμπαγής άμυνα του Ποσειδώνα τους κρατούσε σε χαμηλό σκόρ και διατηρούσε την καθ`ολη τη διάρκεια του αγώνα την διαφορά των 3 τερμάτων έως και την λήξη του ημιχρόνου με 13-10.
Στο δεύτερο ημίχρονομέχρι και το 50ο λεπτό η διαφορά των τερμάτων υπέρ του Λουτρακίου ήταν σταθερή παρά την μεγάλη πίεση που ασκούσε ο αντίπαλος για να μειώσει το σκορ.
Στο 51:48 δέχτηκε 3η δίλεπτη αποβολή ο παίκτης του Ποσειδώνα, Δομπρής Χ. και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Τα χέρια του Γραμματικού ήταν ακόμη πιο δεμένα και οι λύσεις ακόμη λιγότερες. Κόντρα στην εξέλιξη όλοι όσοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο δεν κάλυψαν τις απουσίες των συμπαικτών τους αλλά ήταν ακόμη καλύτεροι!!! Δείγμα της αυτοσυγκέντρωσης και της πίστης για την νίκη.
Οι αντίπαλοι πίεσαν με όλη τους την δύναμη και πέτυχαν να φτάσουν την διαφορά στο γκολ στο 59:44 23-22 και ο αντίπαλος προπονητής πήρε τάιμ άουτ για να δώσει εντολές και καθοδήγηση στους παίκτες του αφού είχαν κατοχή μπάλας και την τελευταία επίθεση.
Ο κόσμος είχε σηκωθεί όρθιος από την αγωνία και την ένταση.
Η επίθεση εκδηλώθηκε από την δεξιά πλευρά, με τον Χάλαρη να σουτάρει και ο Συγγάρης να αποκρούει με μια εκπληκτική κίνηση και να τινάζει την μπάλα στο ταβάνι του κλειστού.Οι διαιτητές σφυρίζουν επαναφορά της μπάλας για τους φιλοξενούμενους και από την ίδια πλευρά σε μηδενικό χρόνο ξανα σουτάρει ο ίδιος παίκτης και ο Συγγάρης να αποκρούει για δεύτερη φορά σφυρίζοντας ταυτόχρονα οι διαιτητές και να μπαίνουν στο γήπεδο όλοι οι συμπαίκτες του και να γίνονται ένα κουβάρι!!!  Μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στην συνέχεια όλη η ομάδα στο κέντρο του γηπέδου αγκαλιασμένοι όλοι και γυρίζοντας γύρω γύρω φώναζαν και πανηγύριζαν ρυθμικά!!! Μαγικές στιγμές. Στιγμές που πραγματικά φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα. Στιγμές που καθηλώνουν όλες και όλους.
Η κούραση των επανειλημμένων παιγνιδιών σε Ευρώπη και Ελλάδα σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των αθλητών μας, το έκαναν πιο δυνατή και πιο δύσκολη την αποστολή τους. Επίσης οι απουσίες οι τραυματισμοί συμπαικτών μας, αύξησε την κούραση που οι παικταράδες μας, κατάφεραν και το έβγαλαν εις πέρας με την απόλυτη επιτυχία. Παίκτες βγαλμένοι μέσα από ατσάλι. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους και συγχαρητήρια.
Όλος ο κόσμος στάθηκε, μετά το τέλος του αγώνα και δεν έφυγε από το κλειστό, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τον άθλο της ομάδας μας. Τους χειροκροτούσαν συνέχεια και τους ευχαριστούσαν με τον απλό χειροκρότημά τους για την μεγαλειώδη προσπάθεια τους. Πραγματικά όλοι μέσα στην ομάδα στάθηκαν σαν ήρωες!!
Τα πανηγύρια ακολούθησαν και μέσα στα αποδυτήρια με μπύρες και πειράγματα. Οι φωνές και τα γέλια τους έφταναν μέχρι το Λουτράκι!!!  Μπράβο ρε ομαδάρα..

Πλέον η συνέχεια έχει μια διακοπή 2,5 εβδομάδων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας μας. Και εκεί είμαστε υπερήφανοι που δύο στελέχη της φετινής ομάδας μας, θα είναι παρών στην ΕΘΝΙΚΉ. Οι Κωστακίδης Παντελής και Τζηράς Δημήτρης έλαβαν την τιμητική κλήση της Εθνικής Ομάδας που θα αντιμετωπίσει την Λετονία και την Κύπρο.
Για την ομάδα οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 23-22
Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-3, 8-5, 10-7, 11-9, 13-10 (ημχ), 15-11, 18-14, 18-15, 21-17, 22-20, 23-22.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Κωστακίδης 6, Πέρρος 5, Τζηράς 2, Δομπρής 2, Ρασπίτσος, Οικονόμου 1, Τρουμπέτας 6, Τοκατζόγλου, Καμπούρης, Συγγάρης, Παπαδιονυσίου Κ., Βασιλειάδης 1, Ρουμελιώτης.
ΔΙΚΕΑΣ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Τσαουσάνης, Γκέρτσος 2, Πλαδάκης, Λεωνίδας, Μελετάκος 3, Ζαμπούνης 2, Μπάρμπας, Γκιουλές, Κεδέρης 4, Κατσίκης 2, Παπακυπριανού 2, Κουρέτας 1, Χελιώτης 2, Χάλαρης 3, Πρσκάλο 1.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης Δίλεπτα: 8-2 Πέναλτι: 3/4-3/4
Κόκκινη: 51:48 Δομπρής (τρία δίλεπτα)

Το τμήμα Χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου