Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η νύχτα των ρεκόρ στο Champions League – Η νύχτα των ρεκόρ στο Champions League – Πρωταγωνιστής ο Μέσι

Η ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής στο Champions League, εκτός από 28 γκολ είχε πολλά και εντυπωσιακά ρεκόρ.
Πρώτος και καλύτερος φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Μέσι σημείωσε ένα ακόμη χατ-τρικ, το 7ο της καριέρας του στο Champions League και πλέον βρίσκεται μονάχα πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ως σύλλογος μετράει 9.
Είναι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του με 50 τέρματα ενώ ισοφάρισε τον Ραούλ με τα περισσότερα γκολ που έχει σημειώσει παίκτης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά 53.
Πέρασε μάλιστα στην 1η θέση της λίστας των σκόρερ για το ημερολογιακό έτος 2016, έχοντας 47 γκολ.
Στην Αγγλία, η Άρσεναλ επικράτησε της Λουντογκόρετς, την 20η διαφορετικής εθνικότητας ομάδα που αντιμετωπίζει στο θεσμό. Ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε τις 100 νίκες στο Champions League και παράλληλα ο Μεζούτ Εζίλ έγινε ο 5ος «κανονιέρης» που πετυχαίνει χατ-τρικ μετά τους Μπέντνερ, Ζιρού, Γουέλμπεκ και Ανρί.
Τα γκολ των Γουόλκοτ και Τσάμπερλεϊν έφεραν ακόμη ένα σημαντικό στατιστκό στοιχείο στην επιφάνεια. Για πρώτη φορά μετά το 2000 και τους Πάρλουρ και Ντίξον, η Αρσεναλ βρίσκει γκολ στο ίδιο παιχνίδι από δύο διαφορετικούς Άγγλους παίκτες