Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τροπολογία Παππά-Σπίρτζη

Τροπολογία Παππά-Σπίρτζη για ποινικές κυρώσεις κατά των μη αδειοδοτημένων παρόχων - Πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ θα κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια

Προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και πρόστιμο από 20.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ - ΝΔ: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αντιδημοκρατικό κατήφορο - «Για την νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τροπολογία Παππά-Σπίρτζη για ποινικές κυρώσεις κατά των μη αδειοδοτημένων παρόχων - Πέντε μέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ θα κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Στην επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος παρόχων μη αδειοδοτημένων, προχωρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Επικρατείας Ν. Παππάς και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Με βάση την τροπολογία, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για τους οριστικούς νέους καναλάρχες, τα κανάλια που δεν έχουν εξασφαλίζει άδεια υποχρεούνται να κλείσουν.

Σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή, τίθενται προθεσμίες για τη μετάδοση σε πρότυπο υψηλής ευκρίνειας από τους αδειοδοτούμενους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, του περιεχομένου του προγράμματός τους.

Επίσης, προβλέπεται η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος παρόχων μη αδειοδοτημένων για τις αναφερόμενες περιπτώσεις παροχής, διανομής κλπ. προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτό αυστηροποιούνται οι επιβαλλόμενες ποινικές κυρώσεις για τις ανωτέρω παραβάσεις με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 1,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όχι το ΕΣΡ θα έχει την αρμοδιότητα για την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις κτιριακές υποδομές κλπ.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αντιδημοκρατικό κατήφορο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή υπουργική τροπολογία με την οποία η Κυβέρνηση ρίχνει μαύρο στα κανάλια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το πραξικόπημα Τσίπρα - Παππά κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη που οδηγεί μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες σε κλείσιμο τα τηλεοπτικά κανάλια.

Οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες.

Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η Κυβέρνηση τη χώρα και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

Με μια λακωνική δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολίασε την τροπολογία – βόμβα που κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Νίκος Παππάς.
«Για την νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.