Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι εκλογές» Εκτύπωση



Γραμμένος
Οι Ενώσεις της αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή τους μετά την απόφαση της FIFA ζητάνε οι εκλογές να γίνουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους μετά την απόφαση της FIFA να «ορίσει επιτροπή εξομάλυνσης στην ΕΠΟ» έχει ως εξής: «Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που πρόσκεινται στην παράταξη που έχει υποψήφιο Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. τον Βαγγέλη Γραμμένο, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, για να εξετάσουν τις εξελίξεις μετά την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανέβαλε τις εκλογές και διέταξε να γίνουν με εκλογικό σύστημα διαφορετικό από αυτό που προβλέπει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.
Αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα με τις θέσεις της παράταξης σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με κύριες θέσεις:
- Είναι απαραίτητο οι εκλογές να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες, με το ισχύον εκλογικό σύστημα, που άλλωστε είναι συμφωνημένο με την αντιπροσωπεία της FIFA και το Υπουργείο Αθλητισμού.
- Η παρέμβαση της FIFA είναι αναγκαίο να διαρκέσει το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα και να διορισθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής και αυξημένου κύρους, που να μπορούν να ενώσουν και όχι να διχάσουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο. Είναι απαραίτητο να διορισθούν και εκπρόσωποι των Ενώσεών μας, που αποτελούν την ισχυρή πλειοψηφία των μελών της Ε.Π.Ο.
- Να οριοθετηθεί νομοθετικά με ευδιάκριτες γραμμές, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς και η έκταση της ρυθμιστικής παρέμβασης της πολιτείας σε αυτό.
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016
OΙ Ε.Π.Σ. που υπογράφουν: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (Πρόεδρος Παναγιώτης Παπαχρήστου), ΑΘΗΝΩΝ (Πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Πρόεδρος Δημήτρης Γιαρένης), ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Πρόεδρος Βασίλειος Σιδέρης), ΑΡΤΑΣ (Πρόεδρος Αθανάσιος Τρομπούκης), ΑΧΑΙΑΣ (Πρόεδρος ΄Αγγελος Δανιήλ), ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Πρόεδρος Δημοσθένης Κιουπτσίδης), ΔΡΑΜΑΣ (Πρόεδρος Γεώργιος Χατζησαρόγλου), ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ (Πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης), ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (Πρόεδρος Γεώργιος Παπαντζίμας), ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Πρόεδρος Λεωνίδας, Μαλιούφας), ΗΠΕΙΡΟΥ (Κωνσταντίνος Βρακάς), ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (εκπρόσωπος Γεώργιος Κουντεντάκης), ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Πρόεδρος Περικλής Λασκαράκης), ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Πρόεδρος Δημήτρης Τριανταφύλλου), ΚΙΛΚΙΣ (Πρόεδρος Χαράλαμπος Δαμιανίδης), ΚΟΖΑΝΗΣ (Πρόεδρος Φώτιος Φωλτόπουλος), ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Πρόεδρος Ειρηναίος Φρέρης), ΛΑΡΙΣΑΣ (Πρόεδρος Ζήσης Γρηγορίου), ΛΕΣΒΟΥ (Πρόεδρος Σταύρος Ψαρρόπουλος), ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Πρόεδρος Ευάγγελος Γραμμένος), ΞΑΝΘΗΣ (Πρόεδρος Γεώργιος Πανίδης), ΠΕΛΛΑΣ (Πρόεδρος Αστέριος Αντωνίου), ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Πρόεδρος Θωμάς Καρτσακλάς), ΣΑΛΑΣ (εκπρόσωπος Θεόδωρος Ντάρλας), ΣΑΜΟΥ (Πρόεδρος Νικόλαος Βακάλης), ΣΕΡΡΩΝ (εκπρόσωποι Στέφανος Καρυπίδης και Αθανάσιος Χατζηπαντελής), ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (Δημήτριος Κουτρουμάνος), ΦΛΩΡΙΝΑΣ (Πρόεδρος Κωνσταντίνος Αντωνιάδης), ΦΩΚΙΔΑΣ (Πρόεδρος Χαράλαμπος Κατσανάκης), ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Πρόεδρος Σταύρος Σαρηγιαννίδης) και FOOTBALL LEAGUE(εκπρόσωπος Λεωνίδας Λεουτσάκος)»