Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σε πρόωρες εκλογές ποντάρει η Ν.Δ. αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών


Η ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επενδύει στην, όπως λέει, δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής


Το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες επεξεργάζονται στη Νέα Δημοκρατία και όπως μεταδίδεται από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη «σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».
Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σκιά των όσων αποκαλύπτονται για την υπόθεση του πόθεν έσχες του υπερθεματιστή Καλογρίτσα που στη διαδικασία του διαγωνισμού εξασφάλισε τη μια από τις τέσσερις άδειες, αλλά και της Τράπεζας Αττικής, εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα και δεν θα μπορεί να σταθεί.
Αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι δύσκολα μπορεί να κλονισθεί η ενότητα της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία και μάλιστα επικαλούνται την αναφορά του (για αναδίπλωση μιλάνε) στην Κ.,Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο έκπτωσης κάποιου υπερθεματιστή εφόσον δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που πρόσφερε, εντούτοις διευκρινίζουν, στην πολιτική υπάρχει και ο απρόβλεπτος παράγοντας.
«Το ηθικό της πλεονέκτημα της κυβέρνησης χάθηκε και ο Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να το επικαλείται» λένε κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. και έχει σημασία ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος Όλγα Κεφαλογιάννη και ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρονται στο μεγάλο αριθμό δανειοδοτήσεων στον εργολάβο - καναλάρχη κ. Καλογρίτσα και τονίζουν ότι «όλα αυτά που αποκαλύπτονται αναδεικνύουν έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου».
Η ηγεσία της Ν.Δ. επενδύει στην, όπως λέει, δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής και παράλληλα με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επιχειρεί να επιφέρει ένα καίριο πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση. Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση επενδύουν πολύ και στις εσωκομματικές αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί βουλευτές αντιδρούν και μιλάνε για αρχές και αξίες της Αριστέρας που χάνονται.
Παράλληλα, η ηγεσία της Ν.Δ. σχεδιάζει τρόπους για να μεταδώσει στην κοινωνία τον οδικό άξονα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
Ήδη, καταρτίζεται πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια του κ. Μητσοτάκης που αναμένεται να επισκεφθεί κεντρικές πόλεις (η αρχική σκέψη ήταν να ξεκινήσει από τη Λάρισα και να μιλήσει και για τα αγροτικά ζητήματα), ενώ θα εξορμήσουν σε όλους τους νομούς και βουλευτές, ώστε να ενισχυθεί το μήνυμα του κόμματος σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Επίσης, σχεδιάζονται και παράλληλες εκδηλώσεις ώστε να γίνει αναλυτική παρουσίαση του οδικού άξονα της λεγόμενης «συμφωνίας αλήθειας» για διάφορους τομείς, όπως π.χ. για την παιδεία υπό τον τίτλο «συμφωνία αλήθειας για την παιδεία» και για την υγεία (συμφωνία αλήθειας για την υγεία), κ.α.
Ακόμη, δίνουν μεγάλη έμφαση από εδώ και πέρα στην ανάδειξη του νέου δίπολου, δηλ. στη σύγκριση μεταξύ των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα και στην ηγεσία της Ν.Δ. ετοιμάζονται και για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία την επόμενη Τρίτη στη Βουλή. Εκεί θα είναι και η πρώτη, απευθείας αναμέτρηση, μετά από καιρό, όπου αναμένεται να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική σύγκρουση.