Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος


Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω διαφωνιών για νέο βαθμολόγιο
Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

1
  

Την παραίτηση του υπέβαλε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς υπέβαλε σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2016, την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα».

O απερχόμενος αρχηγός της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απέστειλε επιστολή παραίτησης περίπου στη μια το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του κ. Τόσκα ενημερώνοντας τον για την πρόθεση του να παραιτηθεί. Σημειώνεται ότι είχε αναλάβει καθήκοντα Αρχηγού τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην επιστολή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ευχαριστεί τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και ως προς το λόγο της παραίτησης αφορά την διαφωνία του ως προς τον τρόπο κατάρτισης του νέου βαθμολογίου της Πυροσβεστικής, που επρόκειτο να εναρμονιστεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν πως η συνεργασία μεταξύ του υπουργού και του κ. Καρατζιά ήταν άψογη ενώ δεν είχε εκφραστεί κανενός είδους παράπονο για τα επιχειρησιακά του καθήκοντα.

Σημειώνεται ότι αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από λίγες ημέρες η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκου Τσόγκα καθώς η πολυετή θητεία του στη συγκεκριμένη θέση είχε χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη και μάλιστα είχε ενημερωθεί για την σχετική απόφαση την είχε μάθει όχι από το γραφείο του Αρχηγού αλλά από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού.