Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα προσφυγή για τις εκλογές της ΕΠΟ από ΕΠΣ της αντιπολίτευσης

epo
Προσφυγή με την οποία ζητούν την ακύρωση της απόφασης ορισμού των εκλογών της ΕΠΟ στις 26 Οκτωβρίου κατέθεσαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έξι Ενώσεις, οι οποίες με σχετική προσφυγή τους είχαν πετύχει να ακυρώσουν και τις εκλογές για την 1η Οκτωβρίου διότι τότε δεν είχαν εκλεγεί τα αρμόδια καταστατικά όργανα για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας.
Στην νέα προσφυγή τους οι ΕΠΣ επικαλούνται ότι η εκλογική Γενική Συνέλευση δεν έχει προκηρυχθεί νόμιμα διότι πρώτον η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει νόμιμη σύνθεση, δεύτερον έπρεπε πρώτα να γίνει ΓΣ για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής και στη συνέχεια να προκηρυχθεί ΓΣ για τις εκλογές και τρίτον επειδή από την ημέρα της ΓΣ για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων θα υπάρχει μόνο μία μέρα περιθώριο!
Με βάση τα παραπάνω οι προσφεύγουσες Ενώσεις, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ζητούν την ακύρωση των εκλογών και κάθε άλλης συναφούς απόφασης που έχει να κάνει με τις εκλογές της ΕΠΟ.
Η μη νόμιμη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την προσφυγή, αφορά τη μη αναπλήρωση της θέσης του Γκιρτζίκη ως μέλους και τη μη αναπλήρωση του εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ στην ΕΕ της ΕΠΟ. Θ Παπαδόπουλου, που έχει εδώ και καιρό παραιτηθεί.