Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέφαντος: «Δεν κωλώνω και θα πω τι 11άδα θα κατέβαζα εγώ»! Εκτύπωση

Αλέφαντος: «Δεν κωλώνω και θα πω τι 11άδα θα κατέβαζα εγώ»!

Μεγάλη δικαίωση του Νίκου Αλέφαντου για τον Ολυμπιακό! Ποια είναι τα μεγάλη λάθη τού Πάουλο Μπέντο; Φοβερή ατάκα για Μαρινάκη και τι λέει για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Aπολαυστικός...
Δυστυχώς δικαιώνομαι. Αν διαβάσετε και την προηγούμενη στήλη και τις ακόμα πιο προηγούμενες θα δείτε τι έλεγα παρά τις νίκες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και στην Ελβετία. Έλεγα ότι αυτή η ομάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και ότι ανησυχώ πολύ, το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι όπως τα άλλα.
Δεν βλέπω τον προπονητή αυτόν να αξιοποιεί το υλικό του Ολυμπιακού. Κάνει μεγάλα λάθη. Δεν γίνεται να έχεις τρεις χάφαρους όπως ο Φορτούνης, ο Τσόρι και ο Μαρίν και εσύ να παίζεις 4-4-2! Θυσιάζεις έτσι μία πολύτιμη θέση για τον έναν από τους τρεις παικταράδες. Και παίζεις με τι δύο κυνηγούς; Με τον Καρντόσο που είναι ανέτοιμος και σε ρυθμό παλαιμάχου, και με τον Ιντέγε που δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να ντριμπλάρει ούτε τον εαυτό του.
Δεν μπορούν να συνδυαστούν δύο τέτοιοι παίκτες. Διότι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας δεν ξέρει μπάλα και ο άλλος είναι αργός. Και μετά βάζει αλλαγή τον νεαρό Πορτογάλο στη φωτιά της Λάρισας. Πάλι με δύο φορ. Και ποιος είναι ο νεαρός Πορτογάλος;
Με τρεις στόπερ έπαιζε η Λάρισα πολύ ωραία και σε έκλεινε. Έψαχνες το κεφάλι του Καρντόσο και του Ιντέγε ή του Πορτογάλου, αλλά οι στόπερ της Λάρισας καθαρίζανε όλες τις ψηλιές μπαλιές και έβγαινε ωραία και ο τερματοφύλακας.
Να βλέπεις τον Ντομίνγκες έξω, τον Μαρίν έξω, τον Φορτούνη σε λάθος θέση, και να παίζει μέσα ο Σεμπά και ο Νορβηγός, άλλο πρόβλημα με τα εξτρέμ. Είναι μακριά από το γκολ, σας το έχω πει.
Για να παίξεις 4-4-2 πρέπει να έχεις παικταράδες κυνηγούς που μπορούν να συνδυαστούν και εξτρέμ σε στιλ Τζόρτζεβιτς-Γιαννακόπουλο. Άσε που έτσι το βάρος όλο πέφτει αμυντικά στα δύο αμυντικά χαφ και στα στόπερ...
Δεν θέλω να πω πολλά, αποφεύγω να λέω πολλά μετά από ήττες του Ολυμπιακού, εγώ τα λέω μετά από νίκες.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι 11άδα θα κατέβαζα και να προτείνω λύσεις, όχι μόνο κριτική. Δεν θα κωλώσω να την πω την ομάδα. Τερματοφύλακα Καπίνο βρέξει χιονίσει. Ας είναι καλός ο Ιταλός. Εγώ το δικό μας παιδί θέλω να αναδείξω, είναι και καλός γκολκίπερ. Δεξιά και αριστερά τα δύο καινούργια μπακ που έχουμε, δεν θα μπορούσα να κάνω και αλλιώς. Στόπερ όμως δεν θα κούναγα Μποτία-Ντα Κόστα. Αυτοί είναι οι έμπειροι, από πού κι ως πού να παίζει βασικός ο νεαρός Βραζιλιάνος. Επειδή είναι κι αυτός παιδί του προπονητή; Όλο τους δικούς του βάζει. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αν ήταν λασπωμένο το γήπεδο από βροχή, θα τελείωνε το ματς και δεν θα είχε λερώσει τη φανέλα. Πρέπει να γίνει πιο σκύλος, πιο σκληρός.
Στα χαφ και στην επίθεση θα έπαιζα όπως πέρσι. Με έναν φορ, τον Ιντέγε, Καρντόσο κάτσε έξω και περίμενε. Δεξιά θα ανάσταινα τον Πάρντο φτιάχνοντας την ψυχολογία του, διότι είναι καλύτερος από τους άλλους εξτρέμ, αυτός μπορεί να πάει στο ένας με έναν και στο γκολ. Αριστερά θα έβαζα τον Μαρίν. Τον Μαρίν στη θέση του ρε! Και πίσω από τον Ιντέγε τον Φορτούνη λέγοντάς του να ησυχάσει και να παίζει όπως ακριβώς πέρσι, θα τον έφτιαχνα και τακτικά και ψυχολογικά. Δεν γίνεται να ξέχασε την μπάλα ο πρώτος στα γκολ και στις ασίστ πέρσι. Ακόμα τον θυμούνται στο Λονδίνο τι τους έκανε μέσα στην Άρσεναλ.
Από εκεί και πέρα, θα είχα και τις αλλαγές μου διότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο υλικό, θα έκανα και τις αλλαγές μου μέσα στο ματς. Τον Ρέτσο για παράδειγμα, ή τον Μανθάτη (μην το φάτε αυτό το παιδί επειδή ο Μπέντο βάζει τους δικούς του, τον Τσόρι βεβαίως, κ.λπ. Αυτή είναι η ομάδα, αυτό είναι το υλικό του Ολυμπιακού, αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η συνταγή για να παίξεις μπάλα και όχι να καταστραφείς με τα πειράματα.
Έχεις αργή ομάδα τώρα. Θα συναντήσεις προβλήματα και σε άλλα ματς. Το ποδόσφαιρο είναι χώρος, εκμετάλλευση του χώρου. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει σωστά το χώρο ούτε πίσω ούτε μπροστά.
Να αφήσουν τον Μαρινάκη ήσυχο, αρκετά έχει στο κεφάλι του. Ο Μαρινάκης έχει κάνει για τον Ολυμπιακό 6 χρόνια ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και βοηθάει κόσμο πολύ, έχουν φάει από εκείνον φαγητό χιλιάδες κόσμος στον Πειραιά μέσω της εκκλησίας. Και όχι μόνο Έλληνες αλλά και μετανάστες. Ο Μαρινάκης είναι θρήσκος, και στο Άγιο Όρος που πήγε βοηθάει και εκεί. Εδώ μιλάμε για ποδοσφαιρικά λάθη, τι να κάνει ο Μαρινάκης να μπει να βάλει το γκολ; Τον Γενάρη στις μεταγραφές θα βοηθήσει, αλλά ως τότε πρέπει να αξιοποιήσει ο προπονητής το υλικό.
Βλέπουμε και τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε σέντερ φορ. Τους τα είχα πει 20 φορές. Καλή ομάδα φτιάχνετε, γρήγορη ομάδα είστε, μου αρέσετε φέτος, αλλά έγκλημα κάνετε που δεν παίρνετε κυνηγό. Είδαμε λοιπόν τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη να πετάει δύο βαθμούς επειδή δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Έχασε του κόσμου τα γκολ. Είναι χασογκόληδες αυτοί που έχει γύρω από τη θέση του φορ. Όσο για τη θέση του φορ, με Αθανασιάδη και Κουλούρη δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Θα σου κάνουν ένα ματς, θα σου κάνουν δύο ματς, αλλά πρωτάθλημα δεν παίρνεις.
Και ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Ενώ ενισχύθηκε και δεν έχει σχέση με τον περσινό Παναθηναϊκό, αν δεν σκοράρει ο Μπεργκ, οι άλλοι βλέπουν το τέρμα και τρέχουν μακριά. Δεν το έχει κανένας από τους άλλους το γκολ.
Όσοι λένε ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι άσχετοι από μπάλα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να σταματήσουν τα λάθη και τα πειράματα. Με δύο μεταγραφικές κινήσεις τον Γενάρη και με σωστές κινήσεις τώρα-άμεσα από τον προπονητή, μπορεί να βελτιωθεί πολύ η ομάδα.

sportdog.gr